Els gegants de L’Esquirol seran a la macro trobada nacional de gegants

Més de 600 gegants procedents de tot Catalunya desfilaran plegats pels carrers de Barcelona el proper diumenge 28 d’abril.


La Trobada Nacional de Gegants és l’acte central d’un extens programa d’activitats per commemorar els 600 anys de tradició gegantera. L’efemèride està vinculada a la primera referència escrita d’un gegant a la ciutat i al món, al Llibre de les Solemnitats de Barcelona. En ell s’hi recull una relació dels elements municipals que van concórrer a la processó del Corpus de 1424, entre els quals Lo rey David ab lo Giguant. Segons els estudiosos, es tracta de la primera referència gegantera del món, i la primera referència d’un gegant municipal, el de la Ciutat de Barcelona.
La Trobada Nacional de Gegants del diumenge 28 d’abril comptarà amb 230 colles, vingudes de tot Catalunya, que sortiran de quatre punts propers a l’Arc de Triomf per dirigir-se en cercavila al punt de trobada final, al passeig de Lluís Companys. Allà hi haurà una imatge històrica amb més de 600 gegants que ballaran un ball final conjunt. Els gegants de la Ciutat i les colles de Barcelona faran d’amfitrions d’una jornada única cridada a fer història per la magnitud de l’acte.(
Les quatre cercaviles de la Trobada Nacional de Gegants sortiran des del Parc de la Ciutadella (passeig dels Til·lers), el Born (plaça Comercial), la ronda de Sant Pere (a l’alçada de la plaça d’Urquinaona) i el Parc de l’Estació del Nord. L’inici de la trobada a cada punt serà a les 9.00 h i a les 11.00 h les colles iniciaran les quatre desfilades. Les cercaviles es trobaran al mig del passeig de Lluís Companys, on es faran els balls de protocol i les ballades finals amb totes les colles a la vegada, al voltant de les 13.00 h, al so del grup de música Metralla.

Colles inscrites a la Trobada Nacional de Gegants: https://gegantcat.com/blog/colles-participants-trobada-nacional-600-anys-gegants-de-barcelona

Més informació: https://gegants.cat/trobada-nacional-de-gegants-600-anys-de-gegants/ (ACGC - Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya)

i https://gegantsbcn.cat/trobada-nacional/ (CGB - Coordinadora de Gegants de Barcelona).