Presentació del procés participatiu. Collsacabra, visió de futur

Collsacabra visió de futur

El proper dissabte 23 d’octubre es portarà a terme a Cantonigròs la presentació del procés participatiu: Collsacabra, visió de futur.

Aquest procés ve impulsat pels Ajuntaments de Tavertet, Rupit i Pruit i l’Esquirol, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Amb aquest procés, el Collsacabra vol iniciar un procés de reflexió per definir quines han de ser les línies a seguir de cara al seu futur. Estem en un moment de canvis i creiem que la gent del territori és qui ha de definir com ha de ser el Collsacabra del futur.

Hem pogut comprovar, en aquest any i mig de pandèmia, que el Collsacabra té moltes possibilitats i que la gent té una capacitat d’adaptació molt gran, ara hem de posar tota l’energia per fer del nostre territori un lloc on s’hi pugui viure, treballar, gaudir, relacionar-se...d’una manera sostenible i oberta al medi que ens envolta.

Són molts els temes a tractar: pagesia, producte local, habitatge, turisme,... i amb aquest procés els volem posar tots damunt la taula i que sigui la ciutadania qui reflexioni, debati i defineixi les prioritats de futur, amb mesures i accions concretes per avançar conjuntament cap als escenaris desitjats. Sovint, donem poc valor al fet de viure en un espai com el nostre i és per això que el primer que es proposa és que valorem allò que tenim i una de les maneres per començar a fer-ho, serà participar en aquestes taules de treball que s’aniran programant al llarg dels propers mesos.

Per ara, us emplacem a la jornada de presentació que tindrà lloc el proper dissabte 23 d’octubre a les Antigues Escoles de Nens de Cantonigròs, l’inici de la presentació  serà a les 10 del matí i comptarà amb la presència dels Alcaldes dels tres Ajuntaments, amb representants de la Diputació de Barcelona i amb la intervenció de persones representatives de diversos sectors del Collsacabra. La jornada finalitzarà amb una ponència inspiradora per part del professor Josep Mª Mallarach i finalitzarà amb un vermut de productes locals per a tots els assistents amenitzat amb música d’en Guillem Roma. Podeu confirmar la vostra assistència a través d’aquest enllaç: https://jwxtjp69mzn.typeform.com/to/nj7uzPPA.

Us hi esperem!