El Consell d'Alumnes de l'Institut Escola El Cabrerès i l'Ajuntament inicien la transformació dels parcs infantils del municipi.

El Consell d'Alumnes de l'Institut Escola El Cabrerès i l'Ajuntament es posen d'acord per començar un procés de transformació dels parcs infantils del municipi. Aquesta entesa es va posar de manifest el passat 12 de gener reunits a la biblioteca del centre tots els càrrecs del Consell d'Alumnes i Àlex Montanyà, alcalde i regidor d'educació. Plegats van entomar el repte d'engegar la transformació dels parcs infantils del municipi i fer-ho a  través d'un procés participatiu amb tots els alumnes del centre.

El consell d'Alumnes del centre està format per dos representants de cada classe de primària i secundària, i amb la cap d'estudis, encarregada del seu seguiment, aquests seran els divulgadors i receptors del projecte a la resta de companys i companyes del centre per tal d'aconseguir la transformació dels parcs infantils. Una proposta sorgida des de l'Ajuntament que amb l'aval i entusiasme del Consell d'Alumnes compta amb 25.000 € de pressupost perquè sigui una realitat durant aquest 2024.

Durant la trobada al centre es van fixar les bases, van sorgir preguntes i es va debatre els motius pels quals s'afrontava aquest repte: qui gaudeix dels parcs infantils?, fem parcs inclusius, sostenibles, accessibles, i per a totes les edats?, els tematitzem?, els hi posem nom?, quins i quants elements de joc volem, quins no volem?, transformem un parc, quin?, hi ha elements de joc per canviar?, hi falta algun element complementari als parcs infantils: bancs, papereres...?

Per facilitar aquesta transformació l'Ajuntament ha posat a disposició del Consell d'Alumnes un estol d'elements de joc perquè puguin deliberar quin és el més adequat per a cada parc o quin conjunt és el més engrescador per al seu esbarjo. Elements fabricats amb fusta de robínia que es caracteritza per la seva resistència, durabilitat i poc manteniment. És un material viu i per tan és possible que hi apareguin esquerdes que no afecten la seva durabilitat que pot arribar als vint anys.

Tal com es va fer amb el pati de l'Institut Escola El Cabrerès, on van participar en el seu disseny i construcció tots els alumnes de centre, ara és el moment de sortir a l'exterior i que els infants que gaudeixen dels parcs infantils hi diguin la seva. I per descomptat, també, tots els nens i nenes de l'Escola Bressol de l'Esquirol tindran durant el procés de transformació l'oportunitat de participar-hi.

El municipi compte amb 7 parcs infantils distribuïts entre l'Esquirol (6), Cantonigròs (2) i Sant Martí Sescorts (1). Periòdicament, es fa el manteniment dels parcs i en cas que algun element de joc s'hagi deteriorat pel seu ús es fa la substitució.