Associació Tapis, 7.072 quilos de roba recollida durant l'any 2023 al municipi

Els 7.072 quilos de roba s'han recollit durant l'any 2023 als dos punts de recollida dels contenidors instal·lats en espais públics de L'Esquirol i Cantonigròs. Des de ja fa molts anys l'Ajuntament de l'Esquirol col·labora amb l'Associació Tapís. Aquesta associació treballa directa i també conjuntament amb entitats del sector social, amb l'objectiu de la recerca de solucions compromeses amb la finalitat de donar suport i assistència a aquells sectors de població que presenten més dificultats.

Aquesta col·laboració posa a disposició de l'Ajuntament els diferents recursos de què disposa i d'una manera concreta les diferents seccions de l'empresa d'inserció laboral i d'altres serveis i programes que desenvolupa l'Associació. La col·laboració formalitza entre d'altres el servei de recollida de roba usada que des de la instal·lació dels contenidors el 2016 ja es va desenvolupant al municipi.

El Pacte per a la Moda Circular, del qual Tapís en formen part com a empresa gestora de residus, té la voluntat de sumar i coordinar els esforços de tots els agents de la cadena de valor del tèxtil per donar resposta de forma conjunta i efectiva als reptes del sector, establint objectius comuns i generant instruments que facin possible la transformació del sector cap a un model circular.

Un dels seus objectius principals és l'increment de la recollida selectiva de residus tèxtils municipals, entre el 25% i el 30%.

Podeu conèixer amb més detall les activitats de l'Associació Tapís a: https://www.tapis.cat/tapis/