XI Mercat dels Tastets de la Terra i les Trompetes

carrer Sant Bartomeu, carrer Nou i plaça Nova de L'Esquirol

diumenge, 29 abril, 2018 - 10:00

El Mercat dels Tastets de la Terra i les Trompetes és un cúmul d’activitats orientades a l’experiència del tast a través de diferents sentits. El plaer del sabor, el plaer del so i el plaer de mirar.

L'activitat central es concentrarà al diumenge 29 a l'Esquirol però hi haurà activitats com Les Jornades Florides el dissabte abans a Cantonigròs.

  

L’eix vertebrador de l’esdeveniment és el mercat de productes agroalimentaris i artesans del Collsacabra oferts pels comerços locals.

La zona dels tastets és raconet acollidor dins el mercat on hi ha taules i cadires per degustar tranquil·lament els productes del mercat mentre s’hi escolta les actuacions de la 2a trobada de bandes de carrer. Així, mentre degustem diferents i variades menges, també podrem tastar diferents estils musicals, que tenen com a punt en comú la interpretació al natural. Sense microfonia.

Una de les tres bandes escollides per aquesta edició és la Big Bang Valona, formada per a instruments curiosos i de repertori original, poc habitual però molt captivador.

  

Una altra és la McKleny’s Clan Band, una formació d’estètica escocessa que ofereix un espectacle ple d'humor i sorpreses. La banda amfitriona i col·laboradora en l'organització és Gots de Tuba. Un reputat quartet de metall i guitarra que passa melodies de tot tipus pel sedàs de l'Ska clàssic dels anys 60.

Per poder experimentar un autèntic maridatge gastromusical, les actuacions coincidiran a l'hora del vermut i a l'hora del tast de gintònics i mojitos d’havent dinat. Per reblar l’experiència sensorial hi haurà la Jornada florida amb mercat de flors per donar el toc de color a l’ambient.

 

També hi haurà la 3a trobada de burros del Collsacabra. Podrem veure aquests animals que havien tingut tanta importància en les feines del camp i que han anat caient en l’oblit. També, i ja des del dissabte, es podrà visitar l’exposició fotogràfica “20 anys fent aleta” dels Nyerros de la Plana i també es podrà veure una mostra d’eines antigues de pagès i construcció de pallers, gentilesa del Gremi de Sant Antoni de l’Esquirol.

    

Al matí hi haurà una xerrada a càrrec de Jan Grau (Expert en cultura populars) titulada GEGANTERS. Seguidament i per la canalla hi haurà un taller de treballs manuals i pels més àgils i valents el concurs cronometrat de pujar al campanar.

La festa acabarà amb un tast de músics locals fent versions de tot tipus.