ARRENCA EL COLLSACABRA VIU’23 AMB EL JAZZ I EL MÓN RURAL COM A PROTAGONISTES

Públic i participants a vessar al Festiva Jazz L’Esquirol i la 11ª Marxa de BTT Rupit Pruit, tret de sortida a les activitats que s’han celebrat aquest cap de setmana.

La 6a edició de Collsacabra Viu va arrencar el divendres amb el Festival de Jazz L’Esquirol, que es va prolongar al llarg de tres dies amb quatre concerts programats. Sergi Miarons, promotor del festival assenyala “estem molt satisfets pel bon funcionament del festival, que a totes les actuacions programades ha tingut la sala plena a vessar”.  El divendres  amb el primer concert amb el tercet de Roc Coromina, Aniol Valls i Bernat Vancells, la sala ja es va omplir i feia preveure el que seria la tònica del festival, una boníssima resposta del públic, que en efecte va respondre de igual manera a la resta d'actuacions. El dissabte era Marcelí Druguet qui actuava en primer lloc  i tot seguit La Vella Dixieland, que va satisfer les expectatives dels assistents. El diumenge la banda de Nora i el Jazz acompanyats de la Big Band de Granollers tancava les actuacions amb l’aforament ple.

La Vella Dixieland
Big Band de Granollers

En clau esportiva, una de les activitats clàssiques recuperades en aquesta edició, la cursa d’orientació “Copa Catalana Peu”, organitzada per la Unió Excursionista Vic, començava el dissabte a les nou del matí a l’Esquirol. Repartida en dues jornades, la segona es va desenvolupar el diumenge a la zona de les Roques Encantades.

A Rupit i Pruit, a la mateixa hora de dissabte, una altra de les activitats amb més afluència d’inscripcions, la 11ª Marxa de BTT de Rupit i Pruit arrencava des del pàrquing de Rupit amb 237 participants. L’alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé, apunta “el dia espectacular que ha fet i el binomi que s’ha establert entre els participants i nosaltres, on ens cuidem mutuament, nosaltres estem pendents que tot marxi adequadament i les persones participants responen fidelment a la cita anual”  Una cursa que compta amb un equip de col·laboradors de més de 50 persones que participen en la preparació i en el desenvolupament i que va donar peu a un seguit d’activitats on el protagonisme requeia sobre el món rural del Collsacabra, el d’abans i el d’ara.

Els visitants van poder fer una visita teatralitzada al Mas el Torrent-Museu Rural, de Pruit. La interpretació de la Dolors Molas, plat fort de la visita, els mostrava al llarg de tot el recorregut com es vivia a pagès el segle passat mentre arrencava somriures i els feia participar activament. En clau de futur, i sota el nom Visita el Farmlab, troba la clau dels teus somnis, es podia viure l’oportunitat de veure en primera persona l’espai rural amb més tecnologia de Catalunya. Una experiència immersiva i educativa: des d’una granja de vaques robotitzada, un panell d’abelles intel·ligent o el farmbot, un hort robot que es controla des d’un mòbil i rega i treu l’herba sol.

I en clau literària, dissabte a la tarda, el públic familiar va omplir la sala de Can Castellet, on Maria Bosque va presentar el conte L’Elna a la vall del Collsacabra.

Un cap de setmana a vessar de gent, que va seguir amb molt d’interès totes les propostes repartides pel Collsacabra. I si algú s’ha quedat amb les ganes, el proper dissabte 14 d’octubre, hi haurà la visita a la ferreria de Can Rovira a Rupit per veure com era l’ofici de ferrer en èpoques pretèrites. Aquesta visita requereix inscripció prèvia a l’oficina de turisme de Rupit i Pruit, és el segon any que es programa i ja va ser tot un èxit de públic l’any passat.