Voluntariat Jove l’Esquirol 2018

Durant el mes de juliol es va portar a terme el 5è Voluntariat Jove de l'Esquirol. El projecte de voluntariat és un camp de treball d'aprenentatge que s'organitza a través de les regidories de joventut, benestar social, medi ambient i obres i serveis de l'Ajuntament, i pretén que els joves de 13 a 18 anys que participin en el camp de treball durant el mes de juliol, realitzin unes tasques d'iniciativa i sensibilització que reverteixin positivament en l'entorn del municipi i la seva comunitat. El respecte, l'empatia i la cooperació són valors bàsics que formen part de la quotidianitat del projecte.

Enguany, el treball medi ambiental que han dut a terme els 24 participants ha estat el sanejament de l'entorn i millora de la Font del Gos a l'Esquirol. L'acció social ha estat donar suport i dinamització a l'Escola Bressol amb l'elaboració de diferents objectes per al pati de l'escola i a la Residència de la Santa Creu de l'Esquirol, on els joves han compartit amb els residents "històries de la vida" i han creat també diferents materials per al lleure.

El resultat obtingut en les primeres edicions fou especialment satisfactori i és per això que des del consistori es dóna continuïtat al projecte que reforça el lligam dels nostres joves amb l'entorn i les persones més grans i més petites del municipi. Els participants que finalitzen el projecte reben una carta de recomanació signada per l'alcalde, una activitat d'aventura i una beca de llibres i material escolar pel curs següent.

Enguany cal destacar el compromís de tots i cadascun dels joves que han participat en el projecte.

Font del Gos, L'Esquirol