Variant de l'Esquirol

La reivindicada variant de l’Esquirol, un vial que naixerà de l’actual encreuament de Quatre Camins i que enllaçarà amb la carretera de Tavertet, estarà en servei a finals de l’any 2018.

Aquest és el calendari que va fixar divendres al vespre el diputat d’Infraestructures de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, en una reunió informativa a l’Esquirol amb una trentena de veïns. Fàbrega va estar acompanyat de Vicenç Izquierdo, gerent del servei d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació, Valentí Aceña, cap de l’oficina tècnica de Planificació i Actuació en Infraestructures, Àlex Montanyà, alcalde de l'Esquirol i Lourdes Rovira, alcaldessa de Tavertet.
La variant, que tindrà un cost d’entre 1,5 i 2 milions, permetrà alliberar de trànsit (362 vehicles diaris, 600 els caps de setmana, 30 camions i autocars) el carrer Major, el vial que creua l’Esquirol, dels vehicles pesants que es dirigeixen cap a Tavertet i, alhora, facilitarà un accés als veïns del carrer del Pont. La Diputació, que executa i finança l’obra, ha començat la redacció del projecte. La previsió és tenir-lo enllestit a l’estiu. Tot i això, els estudis que s’han fet ja permeten esbossar com serà la nova carretera, que es desplegarà en un tram de 760 metres.
La variant, que no es vol que afecti el paratge del rec de Sant Genís, discorrerà prop del nucli urbà. Arrenca de Quatre Camins –se n’aprofita part del traçat–, creua el torrent de la Parra i enllaça amb la carretera de Tavertet passat el pont actual de Can Curema. Hi haurà un accés per continuar entrant a l’Esquirol i un accés per als veïns del carrer del Pont abans de connectar la variant nova a la carretera antiga. Al costat de la carretera, i a petició de l'Ajuntament, s'aprofitarà per deixar-hi un camí per a vianants. La variant, que fuig del concepte de variant allunyada del nucli urbà, passa a prop del poble, motiu per el qual no expulsarà hipotètics visitants

.