Torna la 28ª CabrerèsBTT, el 28 i 29 de maig a l’Esquirol

La històrica marxa torna després de dos anys suspesa per la pandèmia. El Museu Colet de Barcelona, museu i centre d'estudis dedicat al món de l'esport, ha acollit la presentació d’una nova edició de la pedalada CabrerèsBTT.

Aquest dimarts 26 d’abril, la sra. Anna Caula, secretaria General de l’Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Àlex Montanyà, alcalde de l’Esquirol i director esportiu de la marxa i el sr. Antonio Carmona de l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona han celebrat compartir de nou aquesta presentació amb tots els apassionats de la bicicleta de muntanya i la natura.

· L’últim cap de setmana de maig l'Esquirol acollirà la 28a CabrerèsBTT, la clàssica entre les classiques de les marxes populars en bicicleta de muntanya del país.

· Les places continuen limitades a 1.500 inscrits d’acord amb el compromís de l’organització de vetllar per una marxa respectuosa amb el medi i la satisfacció dels participants. Havien estat fins a 3.500 participants i amb el nou model de sostenibitat que el territori proposa les places es redueixen fins a 1.500.

“És moment de respirar i recuperar les sensacions perdudes per culpa de la pandèmia. El neguit ha donat pas a les enormes ganes de tothom, organització i participants, perquè es pogui disfrutar de nou damunt la bicicleta de muntanya i els paratges del Cabrerès i tot el Collsacabra”

La CabrerèsBTT ha estat des dels seus inicis la clàssica amb btt no competitiva de més renom de la península que s’adapta a les noves circumstàncies i es renova any rera any. Els pobles de l’Esquirol,  Cantonigròs, Rupit i Pruit i Tavertet conviden a tothom a través de l’esport a descobrir la Catalunya interior ple de paisatges ferestecs i recondits.

Durant anys el secret millor guardat ha estat el recorregut. Mai se n'ha compartit el track amb la clara voluntat de preservar l’intimitat de la gent del territori i les activitats agricoles i ramaderes que s’hi desenvolupen. No es fins el mateix dia de la marxa que els participants descobreixen tots els secrets del recorregut, que cada any es diferent i es dissenya especialment divers per tal que poguin ser descoberts tots els paratges naturals i patrimonials dels muncipis que l’acullen. Al tractar-se d’una prova no competitiva i popular però si molt exigent degut a la gran varietat de pistes i senders fa que per la majoria siguin un dia d’esforç on la practica esportiva es converteix en satisacció compartida.

Mes de 100 voluntaris ajudaran a que l’organització de la prova sigui un èxit, malgrat les vint-i-vuit edicions molts dels voluntaris demanen de ser-hi per compartir una jornada de voluntariat i acompanyar els ciclistes en el seu trajecte fins l’arribada a l’Esquirol.

La 28a edició, coorganitzada per l’Ajuntament de l’Esquirol i Vuitdeu Comunicació, manté el format d’edicions passades, tot i que enguany es trasllada la botifarrada a l’arribada perquè el desplegament de la infraestructura necessària no afecti les zones de pastura on s’havia fet alternativament any rera any. L’esdeveniment s’inicia el dissabte amb la Mini CabrerèsBTT. Un altre dels moments àlgids del cap de setmana que es celebrarà a les 16.00 de la tarda amb mes de 200 infants que començen a tastar que ofereixen els camins del Cabrerès. Les exhibicions de trial, i una área d’exposició comercial ompliarà el Village de la CabrèresBTT, el centre neuralgic de la prova on hi ha tots els serveis pels participants i acompanyants.

La jornada de diumenge s’iniciarà a les 6.00 del matí amb l’entrega de dorsals que conviu amb la sortida oberta de 7 a 9. La ruta llarga enguany es de 58 km amb un desnivell positiu acumulat de 1.500 m i la ruta curta és de 36 km amb un desnivell acumulat de 800.Durant la jornada de diumenge els participants disposaran de servei de fisioteràpia, dutxes, hidronetejadores, servei de bar,i també podran participar de la botifarrada popular.

La col.laboració de diferents entitats locals i foranies del poble, l’impagable col.laboració dels centenars de volunatris, el focus sobre l’impacte al territori i l’enorme satisfacció dels participants en cada edició és un titolar que cal destacar any rera any.

Les inscripcions ja estan obertes al web de la CabrerèsBTT ( www.cabreresbtt.com ).

28 edicions de la CabrerèsBTT

La CabrerèsBTT va néixer a l'Esquirol, entre amics, amb la voluntat de formar part del calendari català de proves. Avui, 28 anys després, la CabrerèsBTT és la clàssica amb BTT no competitiva més reconeguda de la península. La clàssica marxa BTT no competitiva va néixer fruit de la inquietud juvenil i d’una decidida admiració per la natura de la mà un grup de joves del petit poble de l’Esquirol amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’aquesta modalitat esportiva i donar a conèixer la singularitat del paisatge del Collsacabra.

La CabrerèsBTT ha aconseguit anar més enllà d’ésser simplement una prova esportiva i s’ha convertit en un punt de trobada de milers d’aficionats, especialistes i professionals del sector. És una prova genuïna i indissociable de l’entorn que li fa de marc.