Torna el CAP DE SETMANA DE MÚSICA BARROCA DE SANT MARTÍ SESCORTS

El primer cap de setmana de setembre hi haurà els tres concerts de música barroca del consolidat fesival de MÚSICA BARROCA A SANT MARTÍ.

Aquests concerts estan dins la programació cultural del CollsacabraCreix que organitza anualment l'Ajuntament de L'Esquirol.

Com cada any, hi haurà concert el divendres al vespre, dissabte vespre i diumenge tarda.

Aquest any es podran comprar entrades anticipades online i a les oficines de l'Ajuntament de L'Esquirol. El preu de cada entrada serà de 10 €, però es podran comprar abonaments de 25 € que inclouen les entrades dels tres concerts.

La música barroca, més que un estil de música, és la música d'una època i, com totes les èpoques, la creativitat musical va ser molt diversa. Any rere any, la programació dels tres concerts del cap de setmana intenta ser variada i oferir diferents estils i textures dins la mateixa música barroca, bé sigui a través del repertori, dels instruments protagonistes o de la proposta artística dels participants que, molts cops, va molt més enllà de la música.

Aquest és el cas de Cum Cantico, un duet amb el cantant baríton Xavier Pagès i Santiago Figueras amb la tiorba i guitarra barroca, que ens proposen l'espectacle Dolcissimo Sospiro narrat per l'actriu Anna Ycobalzeta. U relat basat en les paraules de la cantant i compositora Francesca Caccini que ens descriu el sentiment de profunda serenor en contemplar el paisatge de la seva Toscana natal.

El dissabte al vespre hi haurà l'actuació de Solnegre amb un espectacle inspirat en la pesta a Milà l'any 1630 titulat Miasma, on l'actor Miquel Costa posarà en context la música interpretada pel trio format per Cristina Altemir al violí, Jordi Giménez al sacabutx i Ferran Pisà a la tiorba.

Al diumenge a la tarda tancarà aquesta 6a edició el trio de corda Acattia format pels violinistes Quim Térmens i Joan Morera i el violoncel·lista Lluís Heras que ens presenten El Gran Viatge, un viatge per l'Europa barroca per a descobrir la diversitat d'aquest període musical de la mà dels autors més reconeguts del barroc.