Sofia Vilella és la guanyadora del Premi al millor treball de recerca, El Cabrerès 2019-2020

Un treball de comparativa literària de diferents llibres que parlen de la distopia ha estat el guanyador de la 13a edició del Premi al Millor Treball de Recerca, El Cabrerès que organitza i atorga l'Ajuntament de L'Esquirol.

L'Edició d'enguany s'ha vist afectada per la situació de la pandèmia de la Covid-19. La situació ha fet alterar el calendari, tan de lliurament dels treballs com de resolució del jurat i lliurament del premi, que acostuma a ser a mitjans de juny.

Finalment l'acte s'ha fet el dissabte 12 de desembre via telemàtica. A la connexió hi ha assistit l'alcalde de L'Esquirol, Àlex Montanyà, els membres del jurat, Dídac Carbassa, Abel Rubió i Alba Molas (també regidora d'educació de l'Ajuntament de L'Esquirol), la regidora de joventut i promoció econòmica, Sílvia Grau i els participants Marçal Cedó, Anna Fustero i Sofia Vilella, finalistes i guanyadora del premi.

Sobre el treball guanyador, el jurat ha destacat l'excepcional redacció del treball, l'excel·lent anàlisi crític i que el treball aporta molt bon material perquè altres persones puguin estirar del fil de la distopia plantejada en aquest i continuar investigant sobre el tema.

El jurat també ha manifestat que tots els treballs presentats tenen una molt bona qualitat i de temàtiques molt variades com biologia, història, socials i artístics.

La guanyadora rebrà un diploma acreditatiu i un premi de 1.200 € per part de l'Ajuntament de l'Esquirol.
I als altres participants, ANNA FUSTERO CARANDELL, MARÇAL CEDÓ CUENCA, GEMMA ARAGAY LLOVERA, ANNA PRATDESABA VIVET, pels seus treballs, se'ls hi farà entrega del diploma i obsequi del llibre Osona, la terra i la gent (de Jaume Font) per la seva participació.