Projecte Veus: ITINERARIS SONORS PER LA MEMÒRIA I EL TERRITORI

Avui divendres 14 de maig s'estrena VEUS DE CANTONI.

ITINERARIS SONORS PER LA MEMÒRIA I EL TERRITORI

Projecte Veus és una eina de dinamització del territori i de conservació de la memòria col·lectiva de la comarca d'Osona.

  • Dinamització: Disposem d'un programa de dinàmiques de reminiscència personalitzat i adaptat al territori on treballem, l'àudio de les quals es registra en directe amb un equipament tècnic adequat per a grups.
  • Conservació: Retornem a la comunitat uns arxius sonors que recullen els records de les persones participants alhora que creen un relat coral, una peça de creació única, vinculada al territori i on les protagonistes són les veus i els records, els itineraris sonors de Projecte Veus.
Enllaç al PODCAST

LA PROVA PILOT - VEUS DE CANTONI

Projecte Veus reuneix els retorns sota la nomenclatura de "Veus de" més el nom del poble on s'ha implementat el Projecte. De tal forma que "Veus de Cantoni" és el nom que rep el retorn de Projecte Veus a la població de Cantonigròs.

A la població de Cantonigròs s'ha treballat des d’agost de 2020, amb els veïns i veïnes que han participat a través de dinàmiques i d’entrevistes i el retorn d'aquesta intervenció comença el divendres 14/05/21, a les 17.30, a través de la plataforma iVoox.

La sèrie de Veus de Cantoni consta de sis capítols, amb una freqüència quinzenal. Els temes són diversos i van des de la vida quotidiana al segle passat fins al Festival Internacional de Música, passant per alguns dels oficis i feines que han desaparegut.


Direcció i producció: Mamen Gallego, dinamitzadora comunitària.

Guió i muntatge: Helena López, periodista.

Sintonia i crèdits: Dani Peña, músic i compositor.