Procés participatiu: Com volem el nucli històric de l’Esquirol?

L'Esquirol viurà els pròxims anys canvis urbanístics importants. La imminent construcció de la variant cap a Tavertet i més endavant, d'un nou pont que connectarà la C-153 a l'alçada de la gasolinera amb el sud del nucli urbà, reduirà el trànsit que passa pel carrer Major, i el carrer Sant Bartomeu i provocarà grans canvis en la manera de veure i viure el centre històric de l'Esquirol.
Per tal de pensar entre tots i totes com ens agradaria que fos aquesta transformació, l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, vol iniciar un procés de participació amb els veïns i veïnes i amb totes les entitats i col·lectius interessats.
Actualment, l'espai públic està majoritàriament dedicat a transport rodat (circulant o en aparcaments). L'elevat trànsit afecta els hàbits i costums dels veïns i veïnes de l'Esquirol. S'espera millorar així el potencial d'oci i comerç, i posar més en valor el patrimoni cultural (ponts romànics, calls, camí Ral de Vic a Olot...). La intenció amb aquest procés és generar un canvi urbanístic que permeti recuperar el poble per als vianants, fent que sigui acollidor i amable.

Els principals temes a abordar en aquest procés són els següents:

Mobilitat: Regulació del trànsit, pacificació i vianalització, aparcament.
Qualitat de l'espai públic: Espais verds i arbrat, voreres, paviment, mobiliari urbà, façanes i altres elements estètics
Equipaments: parcs infantils, CAP, residència de gent gran, ajuntament...
Oci i consum: Festes, fires, comerç, terrasses i restauració, civisme i convivència
Altres: Il·luminació, seguretat, neteja, accessibilitat, senyalització

Aquest procés participatiu ha de servir per implicar als veïns i veïnes de l'Esquirol per definir el futur del nucli del poble també posant l'accent en la salut. Cal detectar les necessitats de la ciutadania per un espai públic saludable i recollir propostes en relació amb la salut.

En el procés participatiu es faran diverses activitats, i la primera de totes serà una sessió informativa i de debat, per tal que tothom pugui aportar idees i reflexions sobre com podria ser el futur nucli de l'Esquirol i proposar els principals aspectes que s'hauran de tenir en compte en aquesta transformació.

Sessió informativa
Data: divendres 14 de desembre de 2018
Horari: de 19:00h a 21:00h
Lloc: Sala de la Cooperativa (Carrer Major, 83)

Jornades de Mapatges
19 i 20 de gener 2019

Taller de tancament

Febrer de 2019