Presentació de la nova Junta de l'Associació de Veïns de Cantonigròs

El passat 19 de març al vespre es va celebrar a Cantonigròs una reunió oberta a tota la gent del poble convocada per l'Associació de Veïns de Cantonigròs amb la voluntat de presentar el projecte de la nova junta directiva i el seu equip de treball, format inicialment per 11 dones. Van assistir a la reunió una trentena de persones a banda de les representants de la Junta.

Antònia Correa, actual presidenta, va iniciar l'acte amb una breu benvinguda i presentació de les membres de l'equip. Continuà Alba Currubí, vocal de l'AVC, fent unes pinzellades de la visió i el projecte inicial de la Junta, el qual parteix de la voluntat de construir una Associació transparent i oberta al poble, que promogui vincles socials intergeneracionals, mantingui vives les tradicions i la memòria, vetlli per un poble net, endreçat, amb bona convivència i amb tots els serveis necessaris, per a un territori rural contemporani pioner en autogestió sostenible.

Amb aquesta voluntat d'obertura i inclusió, Mamen Gallego, actual tresorera, va fer una crida al suport i la participació, essencial pel projecte. Va anunciar també l'ajustament del sistema de quotes per a incentivar aquest necessari creixement de la base social.

Roser Colom (vocal) va fer un breu resum de les accions dutes a terme en els primers mesos de la creació de la nova Junta, com la reunió amb l'alcalde i diversos regidors, la coordinació amb les altres entitats del poble (CAC, Comissió de Festes, etc.) i les activitats planificades a curt termini.

Laura Francisco (vocal) va presentar l'enquesta elaborada amb la finalitat de recollir tant les demandes o queixes que hi pugui haver amb relació a assumptes del poble, com les propostes, iniciatives i aportacions que la gent del poble tingui ganes de promoure, tot centrant-se fonamentalment en aquesta segona vessant.

A partir d'aquí es van començar a compartir inquietuds i propostes, entre les quals destaca el malestar amb Endesa i la iniciativa de transició energètica i instal·lació de plaques solars. L'Associació es va comprometre a tornar a programar una reunió amb experts del tema per a resoldre els dubtes i incertesa sobre aquest procés.