Pla D’Activitat Física, Esport i Salut per a dones gestants.

Dins del Pla D’Activitat Física, Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya s'està impulsant i desenvolupant un programa d'activitat física per a dones gestants.

Mantenir-vos activa i en forma durant l’embaràs, si no hi ha cap contraindicació mèdica, us ajudarà a gaudir d’aquesta etapa i a adaptar-vos-hi. L’activitat física no és perillosa per al nadó; de fet hi ha evidència que les dones actives són menys propenses a patir problemes en la gestació i en el moment del part.

Si doneu el pit, la pràctica regular d’activitat física també us comportarà molts beneficis: podreu recuperar el pes anterior a l’embaràs amb més facilitat, millorareu la capacitat cardiovascular i el to muscular, reduireu l’estrès, tindreu menys risc de patir depressió postpart i millorareu la relació amb el vostre nadó.

Si no heu tingut cap complicació en el part, podeu iniciar l’activitat física de manera suau i progressiva quan us sentiu bé. En cas contrari, consulteu al vostre professional sanitari quan és el millor moment per començar a fer-ne.

A l’enllaç  hi trobareu informació, consell i trucs per a ser més actives durant  l’embaràs, alletament i el postpart. L’activitat física no té barreres i cada persona ha de trobar la que més li agradi i que millor s’adapti al seu perfil i a les seves necessitats. El més important és la constància i la regularitat, per aconseguir millorar la forma física. En aquesta secció trobareu consells que us ajudaran a convertir la pràctica d’activitat física en un hàbit integrat en la vostra vida diària en funció de la vostra edat i de la vostra situació.

Les activitats quotidianes són plenes d’oportunitats per mantenir-vos actives, només cal descobrir-les i aprofitar-les!