OBERT L'ANTIC SAFAREIG PÚBLIC PER A TOTES LES ENTITATS DE CANTONIGRÒS

L'antic safareig públic de Cantoni és la nova seu de l'Associació de Veïns i Veïnes de Cantonigròs (AAVV Cantoni) i funcionarà com a sala de reunions per a totes les entitats del poble.

Després de les obres de rehabilitació iniciades fa uns mesos, i amb la important col·laboració de la junta de l'AAVV el passat dissabte dia 1 de juny va quedar obert aquest espai. L'alcalde, Àlex Montanyà en va cedir simbòlicament les claus a totes les entitats del poble: AAVV de Cantoni, U.E Cantonigròs, Comissió de Festes, i Associació  Oiaquebui Teatre.

Es tracta d'una construcció de 1943, feta en la immediata postguerra, que feia molts anys que estava en desús i en perill d'esfondrament. Les obres de rehabilitació han permès canviar-li la coberta i sanejar tota l'estructura, tot mantenint el sistema constructiu original, de bigues de fusta i entrebigat ceràmic. L'Associació de Veïns i Veïnes ha aprofitat la rehabilitació d'aquest històric equipament per retre homenatge a les dones del poble, que n'havien estat les principals usuàries amb una placa que hi diu: "Homenatge a les dones d'aigua, secrets i cendra".

Fins ara, l'AAVV de Cantoni disposava d'un despatx a l'edifici polivalent de l'Esplai, però el van haver de deixar per habilitar-hi l'actual farmaciola municipal.