Obert el Carrer Jaume Pons de l’Esquirol

L'Ajuntament dóna per finalitzades les obres de la urbanització del Carrer Jaume Pons, carrer que fa unes setmanes va quedar obert als veïns.

En el Ple Extraordinari del dia 11 de juliol del 2017 el consistori va aprovar per unanimitat el projecte executiu d'obra municipal titulat projecte d'execució de la urbanització del Carrer Jaume Pons, amb un pressupost d'execució per contracta de 182.173,38 euros. El pagament de l'obra ha anat a càrrec de l'ajuntament en un 50% i dels veïns, a través de contribucions especials, per a l'altre 50%.

Aquest carrer es trobava sense urbanitzar i és lloc de pas de vehicles cap al carrer del Puig i a la zona esportiva del pavelló i piscines municipals. Com a pas previ a la seva aprovació inicial, el consistori va convocar a tots els veïns afectats per presentar-los el projecte, i així poder debatre possibles modificacions. Arran d'aquestes reunions es va acabar de perfilar el projecte que dóna com a resultat la millor solució per a l'entorn. El projecte ha previst, entre d'altres, la construcció d'un vial en un únic sentit, el soterrament de les línies elèctriques i telefòniques existents, una zona d'aparcament per a 30 vehicles i un espai enjardinat.

Enguany, l'Esquirol celebra el centenari del naixement de Jaume Pons i es preveu l'organització d'una jornada festiva que commemorarà aquesta diada el pròxim 20 de maig. Jaume Pons i Jufré, l'Esquirol, 24 de març de 1918 -10 de desembre del 1983, va ser un músic osonenc, intèrpret de trombó i fiscorn, i compositor, especialment de sardanes. Fou autor de ballables, caramelles i himnes. Va escriure el poema simfònic per a cobla i timbales El fill pròdig (1962), i se li atribueixen 115 sardanes. La sardana "Bell Cabrerès" és l'obra més famosa de Jaume Pons, que la va compondre l'any 1985.