Novetats al 10è Mercat dels tastets de la Terra i les Trompetes

El Mercat dels tastets de la terra i les trompetes és un cúmul d’activitats orientades al plaer de l’experiència del tast a través de diferents sentits. El plaer del sabor, el plaer del so i el plaer de mirar.
L’eix vertebrador de l’esdeveniment és el mercat de productes agroalimentaris i artesans del Collsacabra oferts pels comerços locals.

La novetat d’enguany és la zona habilitada per als tastets. Un raconet acollidor dins el mercat on hi haurà taules i cadires per degustar tranquil·lament els productes del mercat mentre s’hi escolta les actuacions de la 1a trobada de bandes de carrer.

La trobada de bandes de carrer està concebuda seguint els mateixos criteris dels tastets. Mentre hom podrà degustar diferents i variades menges, també podrà tastar diferents estils musicals que tenen com a punt en comú la interpretació al natural sense microfonia.

Una de les tres bandes escollides per aquesta edició és la Big Bang Valona, que té la particularitat d’estar formada amb instruments de vent rars i poc habituals i un repertori rar i poc habitual però molt captivador.

Una altra és la Banda Forània, d'estil tirant a “dixie” que ofereix un espectacle ple d'humor i sorpreses.

La banda amfitriona i col·laboradora en l'organització és Gots de Tuba. Un reputat quartet de metall i guitarra que passa melodies de tot tipus pel sedàs de l'Ska clàssic dels anys 60.

Per poder experimentar un autèntic maridatge gastromusical, les actuacions coincidiran a l'hora del vermut i a l'hora del tast de gintònics i mojitos d’havent dinat.

Per reblar l’experiència sensorial hi haurà la Jornada florida amb mercat de flors per donar el toc de color a l’ambient.

També hi haurà la 2a trobada de burros del Collsacabra on hi podrem veure exposats i passejant amb els seus propietaris aquests animals que havien tingut molta importància en les feines del camp i que han anat caient en l’oblit.

També, i durant tot el dia, es podrà veure una mostra d’eines antigues de pagès, gentilesa del Gremi de Sant Antoni de l’Esquirol.

Per la canalla hi haurà un taller de treballs manuals dedicat a fer un burro i pels més àgils i valents el concurs cronometrat de pujar al campanar.

La festa acabarà amb un tast de músics locals fent versions de rock.

 

PROGRAMA

  • 10:00 - 19:00h Venda de productes agroalimentaris i artesans, degustació de tastets oferts pels comerços locals, inflables, exposició d'eines antigues de pagès i servei de bar. Jornada florida; Mercat de flors, guarnim l'Esquirol de flors.
  • 10:00 - 13:00h II trobada de burros del Collsacabra.
  • 10:30 - 12:30h Tallers de treballs manuals per la canalla: Fem un burro?
  • 12:00 - 17:00h I trobada de bandes de carrer a la zona de tastets.
  • 12:15h Pujada al campanar. Inscripcions durant el matí al bar del mercat (2€). Premis pels tres primers classificats i refrigeri per tots els participants.
  • 16:00 - 19:00h Tasts de gintònics i mojitos.
  • 17:00h Tast de músics locals (versions de rock)

Organitza: La CAC (Cabrerès associació de comerciants) i l'ajuntament de l'Esquirol