NOVA UBICACIÓ DE L'ESPAI JOVE I L'ESCOLA DE MÚSICA MUNICIPAL EL FARISTOL

Ben aviat els joves del municipi disposaran d'un nou espai municipal situat al local de la planta baixa de la rectoria de l'església de l'Esquirol, parròquia de Santa Maria de Corcó.

La utilització d'aquest nou espai, que acollirà l'Espai Jove on s'organitzen diferents activitats pels joves, és resultat d'un conveni de col·laboració entre el Bisbat de Vic i l'Ajuntament.

Un cop estigui plenament condicionat, els joves del municipi disposaran d'un espai més ampli que l'actual amb dues sales i un pati exterior, on trobar-se i desenvolupar totes aquelles activitats que formulin i es puguin dur a terme d'acord amb el pla de Joventut municipal. És un espai obert també a totes les entitats i veïns i veïnes del municipi que vulguin interactuar i vincular-se amb els infants i joves del poble.

Volem aprofitar l'oportunitat per agrair a la dinamitzadora i tècnica de joventut, Maria Alonso, el gran servei que ha dut a terme al llarg d'aquests tres anys dins l'àrea de joventut. Totes les propostes, l'energia i la il·lusió posada per la Maria en els joves del municipi han estat exemplars. La Maria deixa el seu lloc dins l'àrea de joventut i li desitgem un brillant futur en el seu nou camí que empren. És per aquest motiu que aviat, l'Ajuntament iniciarà un procés de selecció de personal per ocupar la plaça de dinamitzadora de joventut que deixa la Maria.

Aquests nous canvis d'espais han fet possible que a partir del mes de gener d'enguany l'Escola de Música Municipal el Faristol (EMM) sigui la nova usuària de la sala rodona a l'edifici de l'Ajuntament, on fins ara hi havia l'espai del Punt Jove, una sala amb un bon tractament acústic per a la pràctica d'activitats musicals. L'escola de música també està utilitzant des del mes de gener l'espai de la Sala 1 d'Octubre de l'Ajuntament i una sala del Local d'Entitats ubicat a la plaça Nova.

Des de l'EMM El Faristol valoren positivament el fet de tenir espais pensats específicament per a la pràctica musical, pel fet que afavoreix que l'alumnat vagi amb una bona predisposició a classe, millorant les dinàmiques a l'aula i la comoditat per a treballar-hi. També valoren el fet de guanyar visibilitat i vincles amb l'Ajuntament.

Durant les festes de Nadal, l'EMM va fer el trasllat de tots els instruments des de l'Escola El Cabrerès als tres nous espais municipals habilitats prop del centre del poble.

Tant l'EMM El Faristol i l'Ajuntament agraeixen a tot el professorat de l'Escola El Cabrerès i a les famílies, les facilitats que han donat per acollir durant tants anys els alumnes i professors de l'escola de música.