Nova escultura cinerària al cementiri municipal de l'Esquirol

Des de la festivitat de Tots Sants l'Ajuntament posa a disposició de les famílies del poble aquesta nova instal·lació en els jardins del cementiri municipal, perquè hi puguin dipositar les urnes amb les cendres dels seus éssers estimats. És una escultura cinerària original i exclusiva de corten i vidre en forma de xiprer, la qual té espai per a 24 columbaris per introduir diverses urnes. La seva estructura fa que quedi totalment integrada entre els xiprers del jardí del cementiri.

El cementiri municipal, només tenia nínxols per a la inhumació de cadàvers, i a partir d'ara es posa a concessió de les famílies interessades un total de 24 columbaris per a la inhumació de cendres.

L'Ajuntament recomana que les cendres es dipositin al cementiri, el qual, a més de ser-ne el lloc natural, disposa de les instal·lacions necessàries i adequades per a aquesta finalitat, fet que també ajuda a conservar el record dels éssers estimats.

El cost d'aquesta escultura i la seva instal·lació ha estat assumit completament per fons municipals. Els regidors Joan Pons i Marta Puigdesens han vetllat perquè fos una realitat al poble poder disposar d'aquest espai.

Al municipi de l'Esquirol hi ha quatre cementiris, tres dels quals són propietat del Bisbat de Vic i gestionats a través de les parròquies de Sant Martí Sescorts, Cantonigròs i Sant Julià de Cabrera respectivament i el cementiri del poble de l'Esquirol de propietat municipal i gestionat per l'Ajuntament.