A principis de juny es va obrir el canal Collsacabra Activitats a la plataforma WhatsApp i ara ja són quasi dues-centes les persones que segueixen aquest canal que informa de les activitats de tots els pobles del Collsacabra.

Arran del procés participatiu Collsacabra Futur i amb la col·laboració dels ajuntaments del Collsacabra, es materialitza aquesta demanda a través de l'assemblea de joves del Collsacabra que s'ha reunit en diferents ocasions per engegar accions lligades a aquest col·lectiu i al nostre territori.

El ballarí, actor, coreògraf i director Àngel Duran ha estat guardonat amb el prestigiós Premi Max a la Millor Interpretació Masculina de Dansa pel seu espectacle 'Cowards'. Aquesta obra innovadora combina dansa i teatre per abordar la temàtica de la masculinitat tòxica, com els homes se senten interpel·lats per confirmar públicament la seva virilitat i la dificultat d'aquests per expressar les seves pors.

El passat 27 de juny l'Olga i en Pau van celebrar una emotiva trobada per acomiadar-se dels seus companys en motiu de la seva jubilació com a treballadors de l'Ajuntament de l'Esquirol.

L'Olga, veïna de l'Esquirol, va començar a treballar a l'Ajuntament com a administrativa al CAP (Centre d'Atenció Primària) l'any 1987. Més endavant es va incorporar a l'Escola Bressol Municipal l'Esquirol. Fins avui, trenta-cinc anys ininterromputs al costat dels veïns, famílies i alumnes, transmetent valors, creativitat, estima i treball en equip.

COETS I PETARDS

  • No els llancis a menys de 500 m de terreny forestal o camps de cereals.
  • Evita riscos i causar molèsties a persones i animals, tira’ls només en zones habilitades
  • Pregunta al teu ajuntament on pots llançar qualsevol material de pirotècnia

FOGUERES

  • No llencis deixalles ni mobles.
  • Han d’estar autoritzades pel vostre ajuntament i ubicades en zones establertes.
  • No poden estar a menys de 500 m del terreny forestal.

Us recordem que aquest diumenge, 23 de juny, la recollida s'avança a les 14h i, per tant, cal aportar el residu abans d'aquesta hora.

Júlia Bassols Roca, de Roda de Ter i alumne de l'Institut Miquel Martí i Pol, és la guanyadora de la 17a EDICIÓ del PREMI AL MILLOR TREBALL DE RECERCA “El Cabrerès” atorgat per l'Ajuntament de L'Esquirol amb el treball titulat L'ÚLTIM TREN CAP A L'EXILI.

La part teòrica del treball premiat explica la Guerra Civil, La Retirada i els camps de concentració francesos.

El 49,21% del censats al municipi de L'Esquirol amb dret de vot han anat a votar en una de les 5 meses electorals instal·lades a L'Esquirol, Cantonigròs i Sant Martí Sescorts.

"Espais florits espais vius" és una iniciativa per a mantenir reserves de vegetació en espais públics que puguin créixer sense cap o amb un mínim d'intervenció durant els períodes de floració i fructificació, que en la majoria dels casos serà fins a l'estiu quan les plantes s'assequen o el fruit ja està madur i a punt per a ser propagat.

En Lluís ha estat una part essencial de l'equip de treball a l’Ajuntament durant aquests últims tretze anys i la seva dedicació, professionalitat i estima mai seran oblidades. La seva absència deixa un buit en els nostres cors. Expressem el nostre més profund condol a la família i amics d'en Lluís en aquests moments difícils. Descansi en pau. 

6 de juny de 2024

En senyal de dol deixarem la bandera de l'ajuntament a mitja asta amb un crespó negre.

L'antic safareig públic de Cantoni és la nova seu de l'Associació de Veïns i Veïnes de Cantonigròs (AAVV Cantoni) i funcionarà com a sala de reunions per a totes les entitats del poble.

Després de les obres de rehabilitació iniciades fa uns mesos, i amb la important col·laboració de la junta de l'AAVV el passat dissabte dia 1 de juny va quedar obert aquest espai.

Pàgines