El 49,21% del censats al municipi de L'Esquirol amb dret de vot han anat a votar en una de les 5 meses electorals instal·lades a L'Esquirol, Cantonigròs i Sant Martí Sescorts.

"Espais florits espais vius" és una iniciativa per a mantenir reserves de vegetació en espais públics que puguin créixer sense cap o amb un mínim d'intervenció durant els períodes de floració i fructificació, que en la majoria dels casos serà fins a l'estiu quan les plantes s'assequen o el fruit ja està madur i a punt per a ser propagat.

En Lluís ha estat una part essencial de l'equip de treball a l’Ajuntament durant aquests últims tretze anys i la seva dedicació, professionalitat i estima mai seran oblidades. La seva absència deixa un buit en els nostres cors. Expressem el nostre més profund condol a la família i amics d'en Lluís en aquests moments difícils. Descansi en pau. 

6 de juny de 2024

En senyal de dol deixarem la bandera de l'ajuntament a mitja asta amb un crespó negre.

L'antic safareig públic de Cantoni és la nova seu de l'Associació de Veïns i Veïnes de Cantonigròs (AAVV Cantoni) i funcionarà com a sala de reunions per a totes les entitats del poble.

Després de les obres de rehabilitació iniciades fa uns mesos, i amb la important col·laboració de la junta de l'AAVV el passat dissabte dia 1 de juny va quedar obert aquest espai.

Els equips locals brillen en diferents categories de futbol, amb l'ascens de l'U.E. Cantonigròs a tercera categoria i els títols de l'A.E. Corcó en futbol femení i benjamí.

El municipi de L'Esquirol ha celebrat els èxits dels seus equips de futbol aquesta temporada, amb l'U.E. Cantonigròs proclamat campió de quarta catalana i ascendint a tercera categoria. En una competició on també participaven els equips del Corcó i del Rupit, el Cantonigròs ha demostrat la seva superioritat i ha aconseguit un lloc a una categoria superior.

L'adjudicatari per a l'explotació del servei de bar-restaurant mitjançant guingueta a la Pollancreda ha desistit al contracte signat entre l'Ajuntament i aquest per dur l'activitat de la guingueta que iniciava temporada anual durant l'1 de juny fins al dia 12 de setembre.

La durada del contracte, formalitzat el maig de l'any 2022, era de tres temporades, prorrogables, una vegada exhaurida la vigència inicial per períodes anuals, de mutu acord entre les parts fins a un màxim de dues temporades addicionals.

 

El lloc de treball de Secretari-Interventor de l’Ajuntament de l’Esquirol està vacant a causa de la baixa per incapacitat laboral del secretari-interventor Lluis Xandri. L’Ajuntament va demanar al Consell Comarcal d’Osona la prestació subsidiària transitòria dels serveis de secretari-intervenció municipal per cobrir l’absència. L’únic efectiu que compta hodiern el Servei d’Assistència Local del Consell Comarcal és el funcionari d’Administració Local amb Habilitació de Caràcter Nacional de la Subescala de Secretaria de 1a Categoria Miquel Colom i Canal.

Un cop passat el període inicial d'implantació de la xarxa de carregadors de vehicles elèctrics i la seva posada en funcionament als pobles de l'Esquirol i Cantonigròs, en pro de fonamentar l'interès per l'electrificació de la mobilitat, es considera que aquest servei ja no ha de ser gratuït. L'Ajuntament en el passat Ple Ordinari del mes de març de 2024 es va aprovar l'ordenança fiscal que regula l'establiment de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari relatiu al servei de recàrrega de vehicles elèctrics en estacions de recàrrega de titularitat municipal.

Arran del procés participatiu Collsacabra Futur i amb la col·laboració dels ajuntaments del Collsacabra, es materialitza aquesta demanda a través de l'assemblea de joves del Collsacabra que s'ha reunit en diferents ocasions per engegar accions lligades a aquest col·lectiu i al nostre territori. Aquest canal centralitzarà la informació de totes les activitats culturals, socials i esportives del Collsacabra.

Pàgines