Ni les quatre gotes que van caure ni la covid-19 van poder deslluir el XIII Mercat dels Tastets de la Terra i les Trompetes.

Aquest diumenge 25 d'abril es va fer a L'Esquirol el XIII Mercat dels tastets de la Terra i les Trompetes.

Aquest mercat, on els productes agroalimentaris de proximitat fan d'eix vertebrador, es va fent des de l'any 2009 i només es va deixar de fer l'any passat arran del confinament per la pandèmia de la Covid-19. A part de les parades de productes de proximitat, i aprofitant que és una fira de primavera, al mercat també hi ha venda de flors.

A hores d'ara ja podem dir que el Mercat dels Tastets de la Terra i les Trompetes es consolida amb els seus dos vessants: Els productes agroalimentaris de proximitat i la música. Un binomi simbiòtic que també el trobem a La Pollancreda.mus de finals de juny, on la gastronomia i la música conviuen simultàniament.

A part de les parades de productes agroalimentaris i del festival de combos de l'EMM El Faristol, el Mercat dels tastets de la Terra i les Trompetes també s'hi han fet altres activitats relacionades.

La prèvia del dissabte

Tot plegat va començar amb la prèvia del dissabte amb la presentació dels resultats de l'estudi sobre l'increment del mosquit tigre a l'Esquirol (a càrrec de Roger Vila), la presentació del Banc de Llavors de Roda de Ter "Recuperació de varietats locals i mongeta del Collsacabra" (a càrrec de Pere Bosch, Pep Arderiu i Pol Lapeira, membres del Banc de Llavors de Roda de Ter) i un tastet de mongetes del Collsacabra (a càrrec d'Ignasi Camps de Ca l'Ignasi).

Els tallers

Durant la fira del diumenge, entre més dels 20 paradistes, l'empresa de Tavertet Mycelio va fer un taller de cultiu de bolets sobre troncs pels amants dels bolets i l'artesà Jou Ramírez va fer un taller de dibuix per al públic més menut.

Cerveses del Collsacabra

Un dels tastets que es van poder fer durant la fira va ser el de les Cerveses Cara Nord, la cervesa feta al Collsacabra. Aquesta nova marca nascuda a Rupit de la mà de l'exflequer Sebastián González, elabora diferents tipus de cervesa amb el denominador comú de ser de sabors poc carregats.

La música

Pel que fa a l'apartat musical, els alumnes i professors de l'EMM El Faristol van oferir durant tot el matí diverses actuacions als dos escenaris que compartien espai amb la fira.

A la tarda va ser el músic Bernat Riera qui va posar la banda sonora a aquesta edició del Mercat dels tastets de la Terra i les Trompetes organitzat per l’Ajuntament de L’Esquirol, la CAC i l’EMM El Faristol.