Murals

Tots murals del projecte MURALS d'art urbà al municipi.

Aquest projecte va començar l’any 2016 i està concebut per omplir d'art espais que actualment tenen poc valor o encant i per apropar l'art a tota la població donant vida a aquests murs. 

 

M9 - Amor i muntanyes

Bet Serra - Octubre del 2022

Autora: Bet Serra

Data: Octubre del 202

Localització: carretera de Tavertet, 1 L'Esquirol

Un isard dóna la benvinguda al territori.

Les carenes, a vista d’ocell, dibuixen una xarxa de branques que acullen el fullam.

Homenatge a qui és feliç trepitjant la terra de les muntanyes que s’enlairen, a qui es recull a la natura i respecta el seu saber.


M8 - D'anada o de tornada, fem trobada

Reskate Arts & Crafts - Juny del 2022

Autors: Reskate Arts & Crafts

Data: Juny del 202

Localització: carrer Major, 34 Cantonigròs

La representació d’una cabra rodejada d’orenetes que van i venen representant la identitat de Cantoni: Un lloc de pas però també de grans trobades. Locals i visitants conformen aquest poble que va ser seu d’esdeveniments com el Concurs Parroquial de Poesia o del Festival Internacional de Música entre d’altres. Les branques de boix ornamenten l’escena amb un gest circular reforçant la idea de regeneració. La intervenció s’integra bé amb l’entorn gràcies a uns tons suaus i naturals, fent que sembli que forma part del lloc des de fa molt temps.


M7 - Present

Marta Muñoz, Laia Sauret i Àlex Montanyà - octubre de 2021

Autora: Laia Sauret amb Marta Muñoz i Mitus Benejam

Data: Octubre del 2021

Localització: carrer de Sant Isidre L’Esquirol

Laia Sauret és una artista polivalent que ja de petita passava hores transformant, construint i dissenyant objectes. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i un Màster d’Escenografia a l’escola TAI de Madrid.  A partir del punt en que va ser mare, la Laia va reduir la seva font de creativitat a l’essència, a utilitzar l’eina creativa més petita però a la vega més potent: el llapis. Així va néixer el projecte IL·LUSTRADORA DE PENSAMENTS.

Tot i que la idea d’aquest projecte va ser de la Laia, va comptar amb la imprescindible col·laboració de la Marta Muñoz, que ha col·laborat en el treball previ de l’esbós i en la part de pintar, i en Mitus Benejam en la part de pintar.


M6 - Bodegó

25/9/21

Autors: Elisa Capdevila i Alba Fabre

Data: Setembre del 2021

Localització: Sant Roc 11, Cantonigròs

L’Elisa Capdevila és muralista i pintora amb seu a Barcelona. La seva carrera artística va començar el 2014 estudiant pintura i dibuix a AcademyBarcelona Academy of Art'. Va començar a pintar murals durant aquest temps. Des de 2017 ha estat treballant activament en festivals d'art urbà i creant grans murals tant a nivell nacional com internacional.

L’Alba Fabre Sacristan és professora d'Art a Barcelona, pintora i muralista, realitza obres d'inspiració clàssica. La seva obra s'interessa per l'anàlisi del llenguatge i els conceptes de l'art clàssic, reproduït en una pintura habitualment figurativa, on la força i el color solen ser el centre d'atenció. En la seva obra també es poden apreciar influències de la fotografia i l'escultura. És per tot això, que l’Alba intenta que els seus murals siguin representats com
si d'un quadre es tractés.


M5 - Picachu

Autor: Marc Generó Farrés amb Aitor Vives Recuenco

Data: febrer del 2021

Localització: Carrer Bernat de Cabrera

Des de ben petit, a l'esquirolenc Marc Generó li agrada la pintura. Ara té 19 anys i en fa dos que es dedica a fer grafitis. Opina que cal posar color als carrers dels pobles. Ho fa sol o amb amics. En aquest cas ho ha fet amb l’ajuda de l’Aitor, també de 19 anys, que no es dedica a pintar grafitis perquè no té temps, però l’hi agraden molt.

Hn pintat aquest mural perquè juguen a un joc virtual "Pokémon Go" i volem que la gent del poble s'afegeixi a jugar-hi. Aquest joc és d'exterior i s’ha de caminar molt, per tant, pensen que és una manera de fer esport a través d'un joc de mòbil.

El Picachu és el Pokémon més conegut del joc i també dels dibuixos animats: és l'emblema.


M4 - Jardí

Maig del 2017

Autors: Marta Puigdesens  i jubilats de l'Espai Activa't de Cantonigròs

Data: Maig del 2017

Localització: Pista del carrer Montcau, Cantonigròs

Comentaris: Amb la coordinació de l'Espai Activa't.


M3 - Primavera

Juny del 2017

Autors: David Granados i casal de jubilats de L’Esquirol

Data: Juny del 2017

Localització: carrer Major, 98 L’Esquirol

Comentaris: Amb la participació dels casal de jubilats de L’Esquirol coordinats per l'Espai Activa't.


M2 - No hi ha murs per somniar

Autors: Bet Serra amb la col·laboració dels joves del Camp de Treball de L’Esquirol

Data: Maig del 2016

Localització: Parc de Cantonigròs

El mural ocupa les 4 façanes de la caseta i cada cara representa un procés. El procés que va des d'un somni que pugui tenir un infant fins a la realització d'aquest. Per això, quan fem la volta a la caseta, cada paret el mural és més present, més definit, més acolorit...


M1 - Finestres del temps

Tati Torrents, Lluís Planas i Ignasi Garolera - Juny 2016.

Autor: Tati Torrents amb Lluís Planes

Data: Maig del 2016

Localització: Carrer Sant Bertomeu, 8 L’Esquirol

El mural ens ensenya, segons la seva percepció i fotografies antigues, com era anys enrere la vista des de aquell punt del carrer: els horts, les feixes i les cases de l’Esquirol amb la Plana de Vic al fons.