Moció de suport al conceller Bernat Solé

En el ple municipal del passat 27 de gener, es va aprovar una moció de suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència pels fets de l'1 d'octubre de 2017.

El conseller Solé, acusat de desobediència greu per haver posat a disposició de la ciutadania les eines per poder votar el 1 d’octubre, quan era alcalde d’Agramunt, no és l’únic alcalde o alcaldessa del país en un procés polític obert ara mateix. Sí que és el primer que rep una condemna, que és desproporcionada i una nova mostra del segrest de la política catalana en mans del sistema judicial. Ens trobem davant una nova ingerència de venjança, i ens reafirmem en el convenciment que votar no pot ser mai delicte. Ens trobem davant un nou episodi de la causa general contra l’independentisme que suposa, una vegada més, i malauradament, una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, represaliades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives.

Aquesta sentència ens reafirma en repetir que l’únic camí per solucionar el conflicte polític català és el del diàleg i l’acord. I que és imprescindible aprovar una Llei d’Amnistia per posar immediatament en llibertat tots els presos i preses polítiques, tancades a la presó sense haver comès cap delicte, tancar les causes obertes contra totes les persones represaliades, i fer possible el retorn de les persones exiliades, procés que ha d’acabar indiscutiblement en un referèndum pactat sobre la independència de Catalunya. I reafirmem, així mateix, que l’exercici al dret d’autodeterminació és l’instrument que necessitem per donar la paraula al poble i decidir democràticament i de forma lliura el futur del nostre país.

Davant una nova sentència que és una venjança contra tot el moviment independentista, tornem a reiterar el suport a totes les persones represaliades pel procés polític, i a insistir que, malgrat ho intentin, res l’aturarà.

 

Per tots aquests motius, es proposa al Ple de l’Ajuntament de l’Esquirol l’adopció dels següents acords:

Primer.- Manifestar el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al Conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu quan era alcalde l’1 d’octubre de 2017.

Segon.- Donar suport a totes les persones represaliades en el marc de la causa general independentista, reclamar la fi de tots els processos judicials oberts al respecte, i exigir la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades.

Tercer.- Exigir l’aprovació immediata d’una Llei d’Amnistia com a via per a la solució del conflicte.

Quart.- Reiterar el compromís amb el dret a l’autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat espanyol, i reivindicar-lo com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica.

Cinquè.- Exigir la fi de la judicialització de la política catalana i insistir que l’única via per solucionar el conflicte polític és la de la política, el diàleg i l’acord.

Sisè.- Fer arribar aquest acord a la presidència del govern de l’Estat espanyol, a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i a la seva presidència, a tots els grups parlamentaris del Congrés de Diputats, així com a les entitats municipalistes.