Millora de la carretera entre l'Esquirol i Tavertet i projecte d'itinerari de vianants a Rupit

La Diputació de Barcelona està realitzant el projecte de millora de traçat, sistemes de contenció i cuneta revestida en diversos trams de la carretera BV-5207 entre l’Esquirol i Tavertet, així com el de l’itinerari per a vianants a la BV-5280 entre el Pont dels Tres Ulls i el nucli de Rupit, per garantir la seguretat dels usuaris i facilitar la mobilitat a peu en aquest tram de la carretera. Ambdós projectes han estat presentats aquest divendres pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, amb els alcaldes de l’Esquirol i Rupit i Pruit, Àlex Montanyà i Albert Marcé, respectivament, i el regidor d’Urbanisme de Tavertet, Pere Pajarols.

El projecte de millores a la carretera BV-5227 entre l’Esquirol i Tavertet comporta l’execució de nous traçats en quatre revolts amb radis més amplis per facilitar el pas de vehicles pesants i millorar la conducció, així com cunetes de formigó amb sobreample afegit a la calçada i nous elements de contenció d’acord amb la normativa actual. L’actuació, prevista per a principis de 2020, compta amb un pressupost de licitació de 850.000 euros i un termini d’execució de cinc mesos.

 

A Rupit, la Diputació de Barcelona construirà un itinerari per a vianants a la BV-5208 entre el Pont dels Tres Ulls i el nucli de Rupit  per facilitar la comunicació dels vianants en aquest tram que en determinats dies de l’any és molt transitat per turistes i veïns que volen accedir al camí del Soler i al mirador, amb el perill que comporta.

El nou itinerari es construirà paral·lel i seguint la mateixa rasant de la carretera, amb paviment de formigó i acabat colorejat. A causa de la manca d’espai de plataforma en tot el recorregut i els forts desnivell que presenta, un tram d’uns 100 metres serà necessari executar-lo com a passera en voladís amb estructura metàl·lica sobre fonament de formigó, i en un altre tram de 35 metres, el camí es recolzarà sobre un mur d’escullera. El projecte té un pressupost de licitació de 263.041 euros i un termini d’execució de quatre mesos.