Lluïda Trobada Gegantera a l'Esquirol

45è aniversari de la colla Gegantera de l'Esquirol.

Aquest dissabte 9 de juliol es va celebrar la trobada anual de Geganters a L'Esquirol. Les colles geganteres convidades de pobles i ciutats de Catalunya van iniciar una lluïda i concorreguda cercavila pels carrers del poble a les 7 de la tarda i van ballar una darrera l'altre i totes plegades a la Plaça Nova de l'Esquirol. Les colles de Moià, Navarcles, Cervelló, Palafolls, Roda de Ter, Cantonigròs, Llinars del Vallès, Sant Joan de Vilatorrada i Palau-Solità i Plegamans van fer lluir els seus gegants, gegantes, nans i gegantons amb la seva música durant tota la trobada i les més de 230 persones integrants de les diferents colles van acabar la festa amb un sopar de germanor organitzat per la colla Gegantera de l'Esquirol.

Aquesta trobada anual ha estat especial per dos motius, perquè enguany se celebren els quaranta-cinc anys de la colla Gegantera de l'Esquirol i la Fina Creus, cap de colla durant aquests últims vint-i-cinc anys ha passat el testimoni a l'Oleg. La Fina ha deixat una empremta inqüestionable a la colla i ara dona pas a les noves generacions de geganters que han de mantenir el vigor d'aquesta cultura popular tan arrelada al territori. L'Ermengol i l'Adalais, els gegants de l'Esquirol, van néixer l'any 1977 i tant ell com ella han estat replicats durant el període 2019-2021 per mestres geganters i ara poden ser portats i ballats amb més facilitat, juntament amb l'Esquirol i en Ramonet.

L'Adalais i l'Ermengol, els originals, s'exposen des del mes de març a l'entrada de l'Ajuntament de l'Esquirol perquè tothom qui ho vulgui els pugui admirar.