L'Esquirol a Jaume Pons i Jufré

Més de 150 persones van assistir aquest cap de setmana passat als actes d'homenatge al músic i compositor esquirolenc Jaume Pons i Jufré. Durant tot el cap de setmana s'ha pogut veure l'exposició "Retrats Musicals" que va muntar el grup Fotogràfic Cabrerès a dins l'Església de Santa Maria de Corcó. Va ser a la mateixa església on el diumenge al matí es va celebrar una missa en memòria de Jaume Pons amb l'actuació musical de la Coral Loerley i el cor parroquial de l'Esquirol.
L'acte central es va fer el diumenge a la tarda i va consistir en un aplaudit concert per a cobla i percussions a càrrec de Lluïsos Cobla davant d'unes 150 persones de públic.

Fotografia: José Maria Pecci

Durant el concert es va presentar el disc "Bell cabreres", un recull de 12 sardanes de l'autor homenatjat i es va interpretar "El Fill Pròdig" l'obra per a cobla i timbales que va escriure el mestre Pons. Com a bis del concert, Lluïsos Cobla va interpretar la sardana "Bell Cabreres" acompanyada de les veus del públic que, espontàniament, s'hi va afegir cantant-la.

Hi ha exemplars del disc "Bell Cabrerès" disponibles a les oficines de l'Ajuntament al preu de 5€

Segons el programa d'actes, estava prevista la inauguració del carrer Jaume Pons i una ballada de sardanes en aquest mateix carrer però la pluja no ho va permetre. La ballada de 9 sardanes de Jaume Pons es va fer dins el pavelló municipal.

La inauguració del carrer Jaume Pons i la descoberta de la placa metàl·lica instal·lada al mateix va esdevenir un acte íntim, durant una treva de la pluja quan ja fosquejava, amb la presència de la vídua del compositor, el seu fill Juan Pons, alguns amics i familiars i l'alcalde Àlex Montanyà i el regidor Ignasi Garolera.