L'Esquirol és una de les seus a la comarca d'Osona de les eleccions agràries

Les organitzacions professionals agràries de Catalunya tenen aquesta setmana una cita amb les urnes per determinar la seva representativitat als sectors agrícoles, ramaders i forestals per als pròxims cinc anys. Les eleccions d'enguany, que se celebren aquest dijous i divendres, tenen un caire diferent del de la resta de conteses electorals viscudes fins ara, i el motiu el marca el mètode de votació.

Els rigors de la pandèmia han portat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (DARP) a bastir una estructura electoral electrònica per facilitar el vot i evitar exposar els 20.609 electors del cens als contagis de Covid-19.

Els pagesos que prefereixin votar presencialment tindran a disposició, també, un total de 209 seus que funcionaran com a punts d'assistència al vot electrònic. Entre aquestes seus s'hi troba la de L'Esquirol. La resta ho podran fer de manera electrònica a través del web eleccionsagraries2021.cat i identificant-se amb el DNI electrònic o altres certificats digitals homologats. Els electors que no disposin d'aquesta documentació digital també podran exercir el dret a vot de manera remota gràcies a l'innovador sistema de videoidentificació que dona una clau a partir d'una imatge que el mateix elector ha enviat juntament amb un vídeo dient el seu nom i el document d'identitat.

Font d'informació: NacióDigital