L’Esquirol disposarà d'una zona “camper" per autocaravanes a Cantonigròs

Zona aparcament camper

Aquest projecte es va iniciar al 2014 a través de l’organisme especial del Consell Comarcal, Osona Turisme, quan a petició d’alguns ajuntaments es va treballar per assessorar aquells municipis que estiguessin interessats en adaptar una àrea d’autocaravanes.

L’objectiu, dins del Pla de Foment, és el de crear una xarxa d’àrees d’autocaravanes que permeti oferir als usuaris d’autocaravanes els serveis necessaris per fer estada a Osona podent conèixer tota la varietat de recursos i serveis que ofereix cada un dels municipis així com les seves àrees d’influència.

Els propietaris i usuaris d’autocaravanes poden esdevenir un tipus de turisme itinerant, molt actiu, que viatja durant tot l’any i que gaudeix del territori i dels diferents atractius i activitats que s’hi desenvolupen. Els visitants que fan ús d’autocaravanes són habituals en algunes zones de la comarca ja sigui per realitzar alguna activitat de turisme actiu o per descobrir el territori. Per tal de millorar i ordenar l’estada d’aquest tipus de visitants, es va desenvolupar el projecte“Osona, territori camper”.

En aquest projecte hi participen un total de 12 municipis, entre ells l’Esquirol. És a Cantonigròs i durant el proper any 2016 (L'Esquirol) on l'ajuntament preveu en terrenys municipals adequar amb tots els serveis necessàris l'àrea d'autocaravanes. El pressupost econòmic per l'arrenjament d'aquesta zona es de 14.500 € compartits al 50% entre el Consell Comarcal i l'Ajuntament. També, i inclòs en aquest projecte, es preveu la reserva d'espais, sense serveis, per autocaravens  al nucli de l'Esquirol.

La Direcció General de Turisme, a partir de la recaptació de l’impost d’establiments turístics, disposa d’una línia de finançament dirigida a les administracions a través de les subvencions del què han anomenat Plans de foment territorial del turisme. Ès en aquesta linea on a través del Consell Comarcal d’Osona es permetrà que ens els propers dos anys Osona disposi d’una gran oferta de serveis per l’estada dels l’autocaravanistes.