LES OBRES DE LA VARIANT DE L'ESQUIROL S'ADJUDICARAN EL 2016

Moment de la reunió

El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, i el gerent del servei, Vicenç Izquierdo, es van reunir el passat 3 de setembre en una visita institucional i de treball amb l’Alcalde, Àlex Montanyà, i els regidors de l’Ajuntament de l’Esquirol per planificar les futures intervencions del departament al municipi. Jordi Fàbrega va confirmar l’avançament de la licitació de les obres de la variant de l’Esquirol per l’any 2016 i l’inici de les mateixes durant la primavera del 2017.

Aquesta variant és una infraestructura llargament reclamada pel municipi per desviar el trànsit pesat (autobusos, camions, tractors) del carrer Major de l’Esquirol, i que va en direcció a Tavertet. El pas d’aquest trànsit, històricament, ha provocat embussos freqüents, desperfectes en immobles i enllumenat públic. Segons paraules del propi diputat, aquesta obra suposarà una de les inversions importants d’aquest departament en tota la província en els pròxims anys. L'opció de la variant escollida és la de menys impacte medi ambiental i la que queda més allunyada del nucli de l’Esquirol. Es preveu durant la redacció del projecte fer una exposició pública als veïns per introduir-hi aquelles propostes de millora que es proposin.

Un cop finalitzada la variant es preveu convertir el carrer Major de l’Esquirol en una zona de prioritat pels vianants, projecte també finançat íntegrament pel departament i que suposarà un canvi majúscul en l’ordenament viari del centre del nucli. D’acord amb aquestes futures intervencions, Diputació s’ha compromès a elaborar un Pla de Mobilitat pel municipi per garantir-ne la millor circulació. Un altre punt destacat que es va debatre i on s’actuarà es el punt d’encreuament de carreteres entre Sant Martí Sescorts, Roda de Ter i l’Esquirol. En aquest punt (semirotonda) s’hi produeixen accidents i freqüents infraccions de trànsit, i és per això que el departament hi preveu unes obres de millora substancials.