L'Ajuntament uneix esforços amb la banca ètica i de proximitat Caixa d'Enginyers, una eina de país per reforçar la sobirania econòmica local, i abandona BBVA S.A.

El passat dijous 17 de març, Àlex Montanyà, alcalde de l'Esquirol, i la cap de l`àrea d’ens locals de Caixa d’Enginyers van tancar l'acord de col·laboració d’operativa financera entre aquest Ajuntament i l’esmentada entitat. El consistori ha escollit Caixa d'Enginyers perquè és un model de banca cooperativa, ètica i responsable que es desenvolupa seguint criteris de bona governança, impacte social i mediambiental, i sobre el qual s'implica tota l'organització de forma transversal.

Caixa d’Enginyers com a entitat independent, adaptativa, pròxima i personal està alineada amb els propòsits del consistori per aconseguir la sobirania econòmica local i nacional.

L'Ajuntament de l'Esquirol per continuar materialitzant aquests propòsits es desvincula de l'oficina del BBVA i anul·la els comptes bancaris municipals que fins ara tenia amb aquesta entitat bancaria, el Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA.