La vida i la natura a Cantonigròs i l'Esquirol durant el Collsacabra Viu

La 2a jornada del Collsacabra Viu omple els carrers de Cantonigròs de boletaires i gossos

  • 2a edició del Canicròs amb inscripcions exhaurides
  • XXIIIa Fira del Bolet amb productes locals i artesans
  • Vermut musical i contes de muntanya a les Antigues Escoles

Les activitats del segon cap de setmana del Collsacabra Viu es van iniciar a la tarda de dissabte amb la mini deixalleria i un col·loqui entorn del sistema de recollida "Porta a porta" que es va iniciar al municipi ara fa un any. Una jornada on es va presentar l'anàlisi dels resultats després d'un any de canvi de sistema. Segons els experts, l'evolució i el progrés són bons i cal seguir treballant perquè aquella iniciativa valenta vagi a més, dia rere dia.

100 binomis en moviment per Cantonigròs

El diumenge va concentrar els plats forts del cap de setmana amb la XXIIIa Fira del Bolet de Cantonigròs i el Canicròs del Collsacabra, primera prova del Campionat català de Canicròs que va exhaurir inscripcions fa més de tres setmanes. Un total de 80 binomis van prendre la sortida de la cursa, i una vintena més ho van fer en el format trekking.

Els més ràpids en completar el circuit de 7 km van ser Laia Alsina i Javier Torres. Marta Bosch i Nausica Cornadó van completar el podi femení. En homes Lluís Planagumà i Norbert Llobera van ser 2n i 3r.

Bolets i productes locals omplien la plaça de les Antigues Escoles

La XXIIIa Fira del Bolet del Cantonigròs era el plat central del dia, amb activitats per infants i una nova sessió del MOSICAL acompanyat del vermut i els tastets gastronòmics de productes locals de tardor, organitzats pels comerciants i productors locals. Entre ells, l'Albert Codina d'Embotits Collsacabra qui recentment ha estat premiat a la Fira iMeat com a 2n llangonisser nacional.

Més tard, es va viure la música en directe de la mà del grup "boletaires despistats”.

Durant tota la jornada es va poder gaudir d'una mostra de burros catalans del Collsacabra i passejar amb els Segway per Cantonigròs.

Les Antigues Escoles, local social

L'exposició de bolets, la conferència d'herbes comestibles a càrrec de l'herbolari Santi Jàvega i els contes de muntanya van completar, dins el local social de les Antigues Escoles, la programació del Collsacabra Viu a Cantonigròs.

3a jornada del Collsacabra Viu a l'Esquirol amb la terra i la vida com a protagonistes

  • Algunes activitats ajornades amb motiu del moment polític i social del país
  • Més de 300 fotografies al 3r Concurs Internacional de Fotografia del Collsacabra
  • Tallers i conferències entorn de la natura i la salut.

El tercer cap de setmana del Collsacabra Viu s'iniciava el dissabte a l'Esquirol amb el taller de fotografia de bolets de la mà d'Àlex Alonso, fotògraf especialitzat en micologia. Simultàniament a la zona de La Pollancreda es va realitzar el taller d'anellament d'ocells amb GACO (grup d'anellament de Calldetenes).

La salut i la vida al bosc

La presentació del projecte "El bosc terapèutic de Vidrà" va donar el tret de sortida a les conferències que durant tot el dia es van desenvolupar a la Sala de Plens de l'Ajuntament de l'Esquirol. Eli Vila i Berta Vilageliu ens van explicar aquesta teràpia alternativa procedent del Japó que defensa els múltiples beneficis psíquics i fisiològics d'accedir al bosc i de fer-ho d'una forma molt concreta. En destaca la disminució de la freqüència cardíaca i de la tensió arterial, la modificació de la variabilitat cardíaca, la disminució dels nivells d'hormones de l'estrès, la relaxació cerebral i, alhora, l'activació del sistema immunitari.

L'activitat a la Sala de Plens seguia amb la conferència audiovisual d'Àlex Alonso, el fotògraf que durant el matí de dissabte va impartir el taller de fotografia de bolets i autor del llibre "Luz y Composición. Fotografia macro de setas y flores". i que ara omplia la sala de meravelles fotogràfiques, d'experiències captivadores i de consells per als assistents.

Les conferències es reprenien més tard amb l'alimentació natural per esportistes amb la coach nutricional Astrid Barqué, qui va fer èmfasi en el fet que l'alimentació és només una de les quatre potes de la vida saludable i que cal treballar-les totes. Centrada en l'alimentació Barqué va fer un repàs al funcionament del sistema digestiu per tal d'entendre bé com funciona el nostre cos i com afecta en el nostre rendiment cadascuna de les patologies o alteracions d'aquest procés.

331 fotografies al 3r Collsacabra Concurs Internacional de Fotografia

La tercera edició del concurs internacional de fotografia va ser de nou un èxit. Es van recepcionar més de 300 fotografies classificades en cinc categories diferents. L'alcalde Montanyà destacava l'objectiu del concurs: donar a conèixer la bellesa del territori del Collsacabra i de fer-ho des del respecte i l'admiració per la natura. Enguany la categoria internacional tenia la "desconnexió" com a temàtica. El premi va ser per a José M. Pecci.

Durant l'entrega de premis es van presentar els finalistes de cadascuna d'elles, les quals es poden veure exposades al Local d'Entitats de l'Esquirol.

La jornada de diumenge s'iniciava amb la caminada que organitzava el centre excursionista de l'Esquirol que, pendents de la pluja, van fer la ruta de la Font de l'arç i els molins de la Gorga.

La projecció de fotografies antigues del carrer del Pont encetaven les activitats de diumenge a la Sala de Plens. Els assistents comentaven les diferents anècdotes i records associats a les imatges recollides per Carles Comella.

Seguidament va tenir lloc la presentació del llibre: "La dignitat de l'arbre. Com tractar amb respecte arbres i boscos" de la mà de l'autor local Pere Martínez.

 

 

 

Durant tot el cap de setmana els infants i joves han pogut gaudir del pont de mico, la tirolina i el rocòdrom instal·lats, com cada any, al centre del poble amb motiu del Collsacabra Viu.

L'activitat segueix amb la Setmana BIO que es durà a terme a l'Escola El Cabrerès aquesta setmana i que té com a voluntat promoure el consum BIO de qualitat i de proximitat.

NOTA: Les activitats que es van ajornar amb motiu de la situació política actual, resten pendents de nova data.