La variant de l'Esquirol cap a Tavertet, a punt per iniciar les obres

El 20 d’agost, la Diputació de Barcelona iniciarà les obres de construcció de la variant de la carretera BV-5207 a l’Esquirol i que dona accés al nucli de Tavertet des de la carretera C-153. Així ho ha anunciat aquest dijous el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, en un acte a la mateixa carretera en el punt on acabarà la variant, acompanyat de l'alcalde de l’Esquirol, Àlex Montanyà, i el regidor d’Urbanisme de Tavertet, Pere Pajarols.

La nova variant s’iniciarà a la intersecció actual de la carretera de quatre camins amb la C-153, i acabarà al PK 1 de l’actual BV-5207. L’obra, que té un pressupost d’execució de 1,640 milions d’euros i un termini d’execució de 12 mesos, inclou la construcció d’un nou pont sobre el torrent de la Parra de 100 m de llum de tauler, així com una segona intersecció d’accés a l’Esquirol des de la nova variant.

En la presentació de l’inici d’obres de la variant, el diputat Jordi Fàbrega ha destacat que la principal finalitat d’aquesta obra és facilitar la mobilitat de tots els veïns de l’Esquirol així com els de Tavertet.«Aquesta és una variant molt necessària —ha dit Fàbrega—  ja que canalitzarà el trànsit cap a Tavertet, un municipi turístic amb una circulació notable d’autocars, però també d’altres vehicles de gran tonatge, i que ara ha de passar pel centre urbà de l’Esquirol, amb tots els problemes que això comporta»

Jordi Fàbrgea també ha volgut ressaltar les inversions que la Diputació de Barcelona realitza en el conjunt del territori, «unes inversions —ha remarcat Fàbrega— en infrastructures viàries que ajuden a vertebrar i equilibrar el territori, i aquesta obra és un exemple d’aquestes actuacions que estem fent a molts punts de la demarcació».

L’alcalde de l’Esquirol, Àlex Montanyà, ha agraït a la Diputació de Barcelona l'execució d'aquesta obra, ja que representa una transformació important pel poble, al marge de treure vehicles pesants que actualment bloquegen el Carrer Major, on hi ha tots els serveis. L’alcalde també ha destacat que la Diputació fa una aposta molt important en aquesta infrastructura d’acord amb el municipi i la resta de veïns de l’entorn, per remarcar que «és una obra que ens obliga a transformar el centre per converir-lo en una àrea per a vianants».

Per la seva part, el regidor de Tavertet, Pere Pajarols, ha demanat la supressió d’alguns revolts de la carretera, que actualment presenten alguns problemes de circulació.

Millores addicionals

L’actuació comportarà altres obres de millora, com a ara el soterrament de línies elèctriques i de telèfon, unes obres que milloraran la visibilitat del pont medieval del camí ral de Vic a Olot, anomenat pont de la Gorga o del Raval, i que està catalogat com a Bé cultural d’interès local (BCIL).

Així mateix, el projecte també inclou una connexió des del camí de l’Aigua existent, des del pont de la Parra a l’actual BV-5207 per sota del nou pont.