La pluja no deixa fer els concerts de LA POLLANCREDA.mus 2020

Tot i que la pluja va fer suspendre els tres concerts programats per aquesta segona edició de LA POLLANCREDA.mus, es van poder dur a terme totes les activitats de l'Espai Gastronòmic.

Les ganes de música en directe eren perceptibles a l'ambient que es va generar a l'espai de la Pollancreda de L'Esquirol aquest dissabte 27 de juny. Durant tota la tarda es van fer les proves de so dels 3 grups que havien de fer el concert al vespre. Un concert que es preveia exitós per les ganes i el nombre de gent que s'anava aplegant a la zona.

De cop, el que semblava un cap de núvol, va fer cobrir els instruments i equips de so de l'escenari. El cap de núvol va acabar sent un bon ruixat que semblava que havia de ser esporàdic i curt. Els mapes per satèl·lit de la majoria dels mòbils de les assistents ho deixava clar: Només hi ha un núvol i és just sobre L'Esquirol.

Acabat el ruixat es va procedir a eixugar l'escenari i el material tècnic. Semblava que, tot i que amb una hora de retard, l'espectacle continuaria (ja havia començat amb l'arribada de la batucada de Valltucada, que van acabar la seva actuació en ple xàfec). Però van arribar més núvols i petits ruixats intermitents que va fer impossible poder destapar el material tècnic de l'escenari.

El grup La Folie van improvisar un miniconcert a pèl sobre d'una de les roques de la Zona. Era la seva primera actuació en tots aquests mesos de confinament. Els músics tenien vanes de trepitjar escenari i tocar de nou. No va poder ser. Ho tornarem a provar el 12 de setembre.


L'Espai Gastronòmic va ser un èxit

En el marc de la festa de la pollancreda, es va organitzar el primer espai gastronòmic de l'Esquirol. En total hi varen participar 8 productors i restauradors locals i l'objectiu era donar a conèixer productes locals.

Es varen començar les activitats amb dos tallers un de mató que a causa del gran nombre de nens que es varen apuntar, al voltant de quaranta, es va haver de doblar. El segon taller va ser un tast de patates, l'objectiu del qual era donar a conèixer les diferents varietats de patates que encara, es conreen al Collsacabra. Aquest últim taller estava pensat, també per canalla, però veient les inscripcions es va canviar l'orientació i es va adreçar a adults i hi varen participar unes 15 persones. Aquest tast es va traslladar després a la paradeta que tenia l'Ignasi a l'espai, ja que va continuar oferint les patates i explicant els diferents tipus que eren.

Acabats els tallers es va obrir l'espai gastronòmic, on es varen poder degustar, entre d'altres:
• Una perolada de mongetes del Collsacabra
• Hamburguesa amb carn de vedella de la zona, barrejada amb rossinyols, cama-secs i tòfona
• Coca de fabricació pròpia, amb pilotilla de Can Colom i formatges Riudavets
• Tast de formatges Riudavets
• Tast d'embotits del Collsacabra
• Pastís de formatge de la pastisseria, elaborat amb formatges de la formatgeria de Cantoni

Aquesta actuació es va poder portar a terme amb la col·laboració de GUSTUM.