La CabrerèsBTT a punt per el 25è Aniversari

Cabrerès BTT

El passat 2 de maig es va celebrar la Presentació Oficial de la 25a edició de la CabrerèsBTT a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, a Barcelona. Més de 100 persones, entre premsa, patrocinadors i bikers van omplir la sala de bàscules, a la segona planta de l'edifici.
La presentació va comptar amb la participació en la taula del Director del Consell Català de l'Esport, Toni Reig; el diputat delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, el Coordinador de BTT de la Federació Catalana de Ciclisme, Xavier Costa; Vicepresident Segon del Consell Comarcal d’Osona, Josep Ma Freixenet; els impulsors de la CabrerèsBTT, amb Martirià Latorre, i el President de l’Associació Social i Territorial Cabrerès i Alcalde de l’Esquirol, Àlex Montanyà.
L'acte va servir a Àlex Montanyà, director esportiu de la CabrerèsBTT, president de l'Associació Social i Territorial Cabrerès, i alcalde de l'Esquirol, per parlar de la importància de la prova sobre el territori al llarg d’aquestes 25 edicions.
Va ser la presentació un bon moment per desvetllar l'extens programa dels 27 i 28 de maig. Així mateix es va presentar el mallot oficial de la prova el qual va ser escollit per votació popular per mitjà de les xarxes socials.
El moment més esperat de l'acte era la presentació del recorregut, que canvia any rere any, i que els bikers desitjaven conèixer. Montanyà va fer èmfasis en la decisió de l'organització de no publicar el track de la cursa amb la finalitat de respectar els veïns del Cabrerès/Collsacabra. Així mateix va ressaltar la importància de ser respectuosos i curosos amb l'entorn, el Collsacabra: Espai Natural Protegit.
La Diputació de Barcelona, qui ha analitzat l'impacte econòmic de la prova sobre el territori a través de les enquestes que anualment realitza als participants a la CabrerèsBTT, conclou que la CabrerèsBTT suposa un impacte econòmic de 654.000€ sobre el territori, en comerços locals, allotjaments, restauració, etc. Des de l'organització, es valora molt positivament aquest resultat, que posa de manifest que de cada 1Euro que l'entitat inverteix en la preparació de la prova, hi ha un retorn en el territori de 4Euros.
Han estat l'impacte sobre el territori, l'excel·lència en l'organització i la solidaritat de la CabrerèsBTT a través de la col·laboració durant aquests anys amb l'Associació Paisatges Vius, Bicicletas Sin Fronteras, ADFO i l'Hospital Sant Joan de Déu, els valors i punts que tots els participants a la taula van destacar.
Aprofitant el marc de la presentació de la 25a edició de la marxa es va presentar l’ambiciós projecte engegat des del Consell Comarcal d’Osona: OSONING, la comunitat d’agents públics i privats d’Osona vinculats a l’esport. Així mateix l’ex-ciclista professional Josep Jufré ha presentat la Va marxa cicloturista Jufré Riuprimer, que tindrà lloc el diumenge 28 de maig a la població d’Osona, Santa Eulàlia de Riuprimer.
Montanyà va concloure l'acte no sense fer abans especial menció als més de 150 voluntaris i 40 entitats que col·laboren any rere any, i que fan que aquest esdeveniment sigui possible.
El proper 28 de maig 3.000 ciclistes es donaran lloc a la línia de sortida de la prova no competitiva que celebra amb orgull la seva 25a edició i que, any rere any, situa a l’Esquirol en el mapa de les proves de BTT de la temporada.