La CabrerèsBTT i la 26a Terra de Remences.

Els pobles del Cabrerès han vist passar aquest diumenge les mítiques proves ciclistes: La 29a edició de la CabrerèsBTT  i la 26a Terra de Remences.

La vertiginosa 29a edició de la CabreresBTT ha estat marcada per un recorregut molt exigent de 58 km i 38 km respectivament, suscitant les delícies dels més atrevits. La inestabilitat meteorològica ha provocat que el repte de la CabrerèsBTT encara fos més gran. Acompanyats per la boira, el sol, la calamarsa i la pluja, un miler de “bikers” han pres la sortida entre les 7 i les 9 del matí de l’Esquirol. El Cabrerès ha esdevingut el punt de trobada del país pels enamorats al ciclisme de muntanya, convertint de nou el poble de l’Esquirol en l’epicentre de l’esdeveniment i comptant amb la participació de ciclistes vinguts d’arreu de Catalunya, País Valencià, l’Aragó i Andorra.  La col·laboració dels  voluntaris de l’Esquirol, Cantoni i d’altres pobles de la comarca i de Barcelona, ha fet possible que la CabrerèsBTT acollís una edició molt esperada per tothom.

Amb la MiniCabrerèsBTT, dissabte es va donar el tret de sortida d’un cap de setmana que ha coincidit amb la celebració de la 26a edició de Terra de Remences, emblemàtica prova ciclista de carretera, organitzada i amb inici al poble veí de la Vall d’en Bas, que ha passat per les carreteres de l’Esquirol, Cantonigròs i Rupit.

Enguany, la ruta ha creuat de punta a punta el Collsacabra, compartint un dels itineraris més impactants dels darrers anys amb unes vistes espectaculars de la vall de Sau, on es presenta una imatge excepcional del pantà degut a la sequera que es troba patint el país com a conseqüència de la mancança de precipitacions. Després de transcorre per Cantonigròs, els corredors de la ruta llarga han pogut gaudir de tot l’entorn de la serra de Cabrera, la qual dona nom a la prova iniciada el segle passat, i després de seguir entre fagedes i corriols variats han arribat a l’Esquirol orgullosos d’haver aconseguit el gran repte de l’any.

Fins passades les 4 de la tarda, no ha arribat l’últim participant de l’edició entre forts aplaudiments. Malgrat les anunciades pluges, el 95% dels corredors apuntats ha efectuat la seva sortida i només 3 d’ells han abandonat. Les bicicletes elèctriques han representat el 20% de les utilitzades, ajudant  a superar la duresa de la ruta.