La CabrerèsBTT es trasllada al renovat espai de "La Pollancreda"
El 2018 l'organització de la prova va decidir apostar per un esdeveniment sostenible i respectuós amb l'entorn reduint els participants a 2.000
La CabrerèsBTT és una de les marxes en BTT no competitives amb més participació a la península que té lloc al maig a la petita població catalana de l’Esquirol.
La 27ena CabrerèsBTT tindrà lloc el diumenge 5 de maig al poble osonenc de l'Esquirol. La novetat per aquest 2019 és la nova localització del centre neuràlgic de la prova. L'esdeveniment es trasllada a "La Pollancreda", un espai natural a la zona esportiva del mateix poble. El nou emplaçament representa l'essència de la marxa no competitiva, i és un espai molt apreciat pels veïns.
La localització de l'esdeveniment ha estat diferent al llarg dels seus més de 27 anys d'història. Si bé en els seus inicis era a la Plaça Nova del poble, l'epicentre de l'activitat, aquest es va traslladar al camp de futbol amb l'augment de les inscripcions a 3.000.
L'organització de la prova, molt conscienciada amb el medi ambient, va prendre el 2018 la determinació de limitar els participants a 2.000 per reduir l'impacte sobre fauna, flora i entorn.
La CabrerèsBTT és la prova que congrega molts aficionats de la MTB l'últim cap de setmana de maig. En motiu de les eleccions municipals la marxa tindrà lloc el 5 de maig, convertint-se així en l'edició més matinera d'aquesta prova
Molt més que BTT
Un ampli calendari d'activitats completa la marxa BTT que tindrà lloc el diumenge.
La tarda de dissabte s'iniciarà l'activitat al Village, incloent una màster class de spinning, fòrum de professionals, fira comercial, i una nova edició de la MiniCabrerèsBTT la prova BTT no competitiva per a menors de 16 anys que reuneix famílies que comparteixen una tarda a el fantàstic paisatge de l'Esquirol.
Buscant l'excel·lència responsable.
Al llarg de les 27 edicions de la CabrerèsBTT aquesta s'ha convertit en un èxit no només de participació, s'ha consolidat com un exemple de fidelització de voluntaris (més de 100), de patrocinadors i també d'associacions implicades. El director de la prova, Alex Montanyà declarava a la fi de l'edició de 2018 "hem aconseguit ser un èxit participatiu, de patrocinadors i voluntaris. Hem aconseguit ser una prova rendible econòmicament amb 3.000 participants. El nostre nou objectiu és reduir els participants per retornar-li al territori tot el que durant anys ens ha brindat. Treballarem perquè la CabrerèsBTT sigui també un èxit en tots aspectes, però amb menor nombre de participants per així reduir l'impacte sobre el territori."
Amb la mirada posada en la 27a edició de la prova, i en el marc de la presentació oficial de la prova que es va celebrar el passat 11 d'abril a l'Antiga Fàbrica de l'Estrella Damm de Barcelona, el director Alex Montanyà juntament amb el representant de la secció d'esports de la Diputació de Barcelona, Jordi Torrents, van presentar els resultats de l'enquesta d'impacte que aquest organisme organitza en cada edició de la CabrerèsBTT. Aquest estudi va posar de manifest que no la reducció d'inscripcions no havia modificat a la baixa l'impacte econòmic d'aquesta prova sobre el territori, que és de 403.343,21 €. Són aquests resultats els que motiven a la direcció de la prova a seguir treballant en aconseguir que la CBTT sigui una prova socialment responsable i sostenible.
Treballant pel bé comú
En la línia de la direcció de convertir la CabrerèsBTT en un èxit també de sostenibilitat i responsabilitat social, es treballa en dues línies diferents: revertir l'impacte de la societat, i millorar la qualitat de vida de comunitats clarament afectades.
L'Associació Paisatges Vius posa en marxa diferents projectes per recuperar fauna desapareguda per l'impacte humà, així com recupera flora destruïda per la mateixa erosió. En termes internacionals l'associació Bicicletes sense Fronteres recupera bicicletes en desús que trasllada al Senegal on ha ensenyat a reparar-les, i les facilita estudiants d'institut com a mode de transport, facilitant d'aquesta forma un ofici i garantint l'escolarització i la consecutiva reducció de l'analfabetisme . En la mateixa línia treballa Agermanament Sense Fronteres que té com a major objectiu garantir la vida digna per a tots els pobles desfavorits d'Àfrica.
Associació Irai i ADFO són dues associacions locals. La primera recapta fons per a la investigació de la AADC una malaltia que afecta 130 persones mundialment. La segona treballa per garantir que les persones amb disminucions físiques puguin tenir una vida accessible i completa.
La història de la CabrerèsBTT es comença a escriure el mes de juliol de 1993, quan un grup de joves del petit poble de l'Esquirol van prendre la iniciativa d'organitzar una pedalada popular amb bicicleta de muntanya, amb l'objectiu de fomentar la pràctica d'aquesta modalitat esportiva i donar a conèixer la singularitat del paisatge del Collsacabra.
Anys després d'aquella primera experiència, fruit de la inquietud juvenil i d'una decidida admiració per la natura, la CabrerèsBTT s'ha convertit en la prova de bicicleta de muntanya per antonomàsia al nostre país, i és considerada pels coneixedors d'aquest esport com una de les millors concentracions del continent europeu.
En només una dècada, la plaça nova de l'Esquirol, va veure com les ganes de fer poble del Grup d'Amics de la Bicicleta de Muntanya convertia el Collsacabra en l'epicentre del ciclisme de muntanya. Davant l'expectació creixent i l'augment exponencial de participants en pocs anys la sortida es va traslladar a la zona esportiva de l'Esquirol.
La CabrerèsBTT és una prova genuïna i indissociable de l'entorn que li fa de marc. Entenem, per tant, que cal consolidar-la i, més encara, fer-la exportable de manera que es converteixi en una de les proves populars més prestigioses de tot el món.
Sala de premsa
Enllaç Sala de premsa que conté:
- programa d'actes
- fotografies
- poster
Contacte
En cas de necessitar més informació o per concretar entrevistes no dubti en contactar-amb Marta Parés onlain@onlain.es o al 628.249.490.