La CabrerèsBTT avança en una direcció ferma i presenta la seva 24a edició

La 24ª edició de la prova tindrà lloc el 29 de maig a l’Esquirol, amb un màxim de 3.000 inscrits    

Ahir dimecres va tenir lloc la Presentació Oficial de la 24a edició de la CabrerèsBTT a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, a Barcelona. Més de 100 persones, entre premsa, patrocinadors i bikers van omplir la sala de bàscules, a la segona planta de l'edifici.

La presentació va comptar amb la participació en la taula del Director del Consell Català de l'Esport, Toni Reig; el president de la Federació Calatana de Ciclisme, Josep Bochaca; el vicepresident del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez; i el Gerent Comercial de Negoci d'Institucions i Col•lectius i Director Territorial Arco Mediterraneo d'Ibercaja, empresa patrocinadora de la CabrerèsBTT, Josep Maria Santos.

L'acte d'ahir va servir a Àlex Montanyà, director esportiu de la CabrerèsBTT, president de l'Associació Social i Territorial Cabrerès, i alcalde de l'Esquirol, per desvetllar l'extens programa del 28 i 29 de maig. Així mateix es va presentar el mallot oficial de la prova el qual va ser escollit per votació popular per mitjà de les xarxes socials.

El moment més esperat de l'acte era la presentació del recorregut, que canvia any rere any, i que els bikers desitjaven conèixer. Montanyà va fer èmfasis en la decisió de l'organització de no publicar el track de la cursa amb la finalitat de respectar els veïns del Cabrerès/Collsacabra. Així mateix va ressaltar la importància de ser respectuosos i curosos amb l'entorn, especialment enguany que el recorregut transcórrer en una petita part per l'Espai Natural Guilleries - Savassona.

La Diputació de Barcelona, qui ha analitzat l'impacte econòmic de la prova sobre el territori a través de les enquestes que anualment realitza als participants a la CabrerèsBTT, conclou que la CabrerèsBTT suposa un impacte econòmic de 430.000€ sobre el territori, en comerços locals, allotjaments, restauració, etc. Des de l'organització, es va valorar molt positivament aquest resultat, que posa de manifest que de cada 1Euro que l'entitat inverteix en la preparació de la prova, hi ha un retorn en el territori de 4Euros.

Va ser aquest impacte sobre el territori, l'excel•lència en l'organització i la solidaritat de la CabrerèsBTT a través de la col•laboració durant aquests anys amb l'Associació Paisatges Vius, Bicicletas Sin Fronteras, i enguany amb l'Hospital Sant Joan de Déu, els valors i punts que tots els participants a la taula van destacar. Fent especial èmfasi en la bona voluntat de recolzar la prova i ajudar a fer-la més gran.

Com a anècdota, a la presentació va assistir el participant més gran d'enguany, el Francisco de 76 anys, fet que donava peu a Montanyà a definir la CabrerèsBTT com una prova inclusiva on tothom i té cabuda, posant de manifest la clara voluntat d'incrementar en la pròxima edició el percentatge de dones que la realitza.

La prova no competitiva de BTT més esperada de la primavera va exhaurir les seves 3.000 inscripcions a un mes que se celebri la 24a edició.

Montanyà va concloure l'acte no sense fer abans especial menció als més de 150 voluntaris i 40 entitats que col•laboren any rere any, i que fan que aquest esdeveniment sigui possible.