Júlia Danés és la guanyadora del Premi al Millor Treball de Recerca “El Cabrerès”

Júlia Danés és la guanyadora de la 15a EDICIÓ del PREMI AL MILLOR TREBALL DE RECERCA “El Cabrerès” atorgat per l'Ajuntament de L'Esquirol amb el treball titulat UTÒPIG.

Un treball que versa sobre la indústria del sector porcí a Osona del qual el jurat en destaca la bona anàlisi de conjunt i visió global de la indústria porcina, posant en context els aspectes econòmics, socials, mediambientals i històrics del sector. Així com la bona utilització de les fonts d'informació i la posició objectiva de l'autora, valorant els avantatges i desavantatges d'aquest tipus d'indústria, tot i deixar entreveure, en alguns punts, tenir bon criteri d'opinió personal sobre el tema. El jurat també ha valorat la bona comunicació del treball, que fa venir ganes al lector de continuar llegint i que la temàtica és molt pròpia de la nostra zona. Com diu la mateixa autora en el treball: un bon punt de partida per a continuar reflexionant sobre el sector porcí a Osona i futures investigacions.

L'autora Júlia Danés Casanou és de Manlleu i estudiant de La Salle de Manlleu

El jurat va voler destacar l'alt nivell i la bona qualitat de la majoria dels 9 treballs presentats, per les hores que els alumnes hi han dedicat, la pulcritud del redactat i la forma i estructura.

El lliurament de premis s'ha fet aquest dissabte 18 de juny al migdia a la sala de plens de l'Ajuntament de L'Esquirol amb la presència de la regidora d'educació Alba Molas i l'alcalde Àlex Montanyà.

Aquest premi pretén potenciar l’interès dels alumnes de batxillerat per la investigació, amb especial atenció a treballs l’objectiu dels quals tingui més relació amb el municipi de L’Esquirol i el seu entorn, sigui quin sigui l’àmbit disciplinari de la recerca.

Amb la finalitat de potenciar l’interès dels estudiants de batxillerat per la investigació, l’any 2008 es va crear el premi de recerca de l’Ajuntament de L’Esquirol per a treballs de recerca de batxillerat, amb una atenció especial pels que tinguin com a tema d’estudi algun aspecte de la subcomarca del Collsacabra o Cabrerès.

VEREDICTE DEL QUINZÈ PREMI AL MILLOR TREBALL DE RECERCA DE BATXILLERAT “EL CABRERÈS” 2021-2022 DE L’AJUNTAMENT DE L’ESQUIROL

Reunits a instància de l'Ajuntament de l'Esquirol el dia 15 de juny del 2022, els membres del jurat del premi al millor treball de recerca "El Cabrerès" del curs 2021-2022, Fina Comajoan, Dídac Carbassa, Abel Rubió, Bet Redon i Pau Comajoan, a més de Xavier Capdevila (com a tècnic amb tasques de coordinació), han resolt atorgar el premi al següent treball:

Utòpig, de Júlia Danés Casanou, de Manlleu i alumne de La Salle Manlleu.

El jurat vol destacar l'alt nivell de la majoria de treballs presentats, per les hores que els alumnes hi han dedicat, la pulcritud del redactat i la forma i estructura.
Tanmateix, el jurat considera que el treball guanyador destaca per la bona anàlisi de conjunt i visió global de la indústria porcina, posant en context els aspectes econòmics, socials, mediambientals i històrics del sector. Així com la bona utilització de les fonts d'informació i la posició objectiva de l'autora, valorant els avantatges i desavantatges d'aquest tipus d'indústria, tot i deixar entreveure, en alguns punts, tenir bon criteri d'opinió personal sobre el tema. El jurat també ha valorat la bona comunicació del treball, que fa venir ganes al lector de continuar llegint i que la temàtica és molt pròpia de la nostra zona. Com diu la mateixa autora en el treball: un bon punt de partida per a continuar reflexionant sobre el sector porcí a Osona i futures investigacions.
La guanyadora rebrà un diploma acreditatiu, un exemplar del llibre Molins del Collsacabra com a obsequi i un premi de 1200 € per part de l’Ajuntament de l’Esquirol.

I als altres participants,  Aina Huix, Marina Culí, Marcel Font, Martí Puig, Mireia De Arriba, Jofre Bosh, Adrià Grífol i Ariadna Roma pels seus treballs, se’ls hi farà entrega del diploma i obsequi del llibre Molins del Collsacabra per la seva participació.

L’Esquirol, 15 de juny del 2022

El Jurat;

Abel Rubió
Dídac Carbassa
Fina Comajoan
Bet Redon
Pau Comajoan