INICI DE LES OBRES PER A LA INSTAL·LACIÓ DE PUNTS DE RECÀRREGA DOBLE PER A VEHICLES ELÈCTRICS A L’ESQUIROL I CANTONIGRÒS

El pròxim 6 de febrer s'inicien les obres per a la instal·lació de dos punts de recàrrega doble al municipi que estaran a disposició dels habitants de l'Esquirol i Cantonigròs.

Donaran servei a futurs vehicles elèctrics municipals i alhora es posaran a disposició de qualsevol usuari de vehicle elèctric que passi pel territori. El punt de recàrrega a l'Esquirol se situarà als aparcaments situats davant de l'Ajuntament i el punt de recàrrega a Cantonigròs se situarà a l'aparcament públic que hi ha al costat de l'església de Sant Roc. Els punts de recàrrega semirapida seran duo i permetran la recàrrega de dos vehicles alhora, la gestió i el pagament del servei es preveu a través d’una aplicació móbil.

L'Ajuntament de l'Esquirol es va presentar a la convocatòria de l'any 2021 de la Generalitat de Catalunya per a la concessió de subvencions del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) sol·licitant una subvenció per a la instal·lació d'un punt de recàrrega doble al poble de l'Esquirol per un import de 16.906 euros i per a la instal·lació d'un altre punt de recàrrega doble al poble de Cantonigròs per un import de 20.066 euros. El passat mes de maig de 2022 l'Institut Català de l'Energia (Generalitat de Catalunya) va resoldre atorgar una subvenció total de 14.788 € a l'Ajuntament per fer front a les dues instal·lacions i tot seguit es van iniciar els tràmits per a l'inici de les obres.

La finalitat és:

  • Donar suport a la creació d'una xarxa de punts de recàrrega global per promoure la mobilitat sostenible entre els ciutadans.
  • Disposar d'una infraestructura que doni flexibilitat d'ús a vehicles elèctrics de persones que estiguin de pas, als habitants del municipi i pels serveis de l'ajuntament.

El consistori es troba adherit al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia i està plenament compromès amb la transició energètica i, en particular, amb la descarbonització de la mobilitat. En aquest sentit, la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics és una línia estratègica del municipi i, a més, és una acció que s'emmarca dins el Projecte OsonaECOTransició40% que té com a objectiu la reducció, en 6 anys, d'un 40% de les emissions de CO2 derivades del consum final d'energia.