Inauguració i cursa del Circuit Inclusiu a l'Esquirol

Circuit inclusiu

Vine a córrer i demostrem la força de la inclusió!

7 de novembre a la Plaça Nova

El projecte BOX21 de la Fundació Itinerarium, i Fundació Ana Vives i l'Ajuntament de l'Esquirol, vol ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones, especialment fomentar la pràctica de l'esport corrent i caminant entre les persones amb més dificultats. El projecte inclou la creació d’aquests circuits en diferents ciutats i pobles del món, la principal novetat dels quals és que són recorreguts a la natura, adaptats a tots i totes, i senyalitzats permanentment. Creats per Eduard Jornet, pare del campió del món de curses de muntanya, Kilian Jornet i la Fundació Itinerarium, impulsora de la iniciativa, pretenen acostar l'esport i la natura a tothom.

El Circuit Inclusiu de l'Esquirol,  el primer a la comarca d'Osona, és el 12è d'un grup de circuits creats a diferents ciutats del món. El circuit de l'Esquirol té 3 variants (rosa-8km, blau-3km i verd-3km) que el participant pot triar depenent de les seves necessitats. El blau, per exemple, és apte per a cadira de rodes elèctrica, joëlette i handbike. Totes tres variants passen per llocs d’especial interés natural com patrimonial del municipi, d’aquesta manera, la vivència encara es mes enriquidora.

Els circuits inclusius estan senyalitzats físicament amb estaques i panells en Braille, i la característica que els fa diferents als altres circuits adaptats es que son sempre a la natura i  amb un punt de dificultat perquè tots/es ens haguem, cadascú al seu nivell, de superar.

Us animem a fer-nos costat i demostrar que la natura és de tots/es!

Més informació: www.inclusivecircuits.net