Estació depuradora i clavegueram de Cantonigròs

L’Ajuntament de l’Esquirol, en el Ple Ordinari del mes de juny, ha aprovat el projecte executiu d’obra municipal titulat ESTACIÓ DEPURADORA D’AIGÜES RESIDUALS DE CANTONIGRÒS – PRIMERA FASE, amb un pressupost d’execució per contracta de 469.611,05 euros redactat per encàrrec d’aquest Ajuntament als Serveis Tècnics del Consell Comarcal d’Osona, en virtut del conveni d’assistència tècnica subscrit entre l’Ajuntament i l’ens comarcal.
Al poble de Cantonigròs, municipi de l’Esquirol, actualment hi ha una xarxa de clavegueram que dona servei aproximadament a un 95% dels veïns. Aquesta xarxa, però, esta connectada a tres fosses sèptiques construïdes fa mes de 15 anys que poc desprès van deixar de depurar les aigües brutes correctament. El consistori actual, davant d’aquesta  insostenible situació, s’ha emplaçat a resoldre-la sense més demora. A principis de l’any 2016, un cop encarregat, rebut i revisat el projecte complet, l’alcalde va convocar a tots els veïns de Cantonigròs per explicar-los i poder debatre amb detall el projecte d’1.200.00 euros de pressupost, que inclou la construcció de col•lectors, un punt de bombeig i la construcció de l’estació depuradora que substitueixi les tres fosses sèptiques que seran retirades completament de la seva ubicació actual. Les obres de la primera fase es preveu que durin 6 mesos i un cop acabades es podrà posar en funcionament l’estació depuradora i quedarà eliminada una de les tres fosses sèptiques que aboquen directament les aigües brutes al medi.
Durant l’any 2017 es preveu licitar la resta del projecte que posarà fi a l’abocament continuo durant anys d’aigües residuals a les rieres més properes de Cantonigròs.