Es prohibeix fer qualsevol tipus de fogueres per Sant Joan

Avui s'ha fet públic un ban municipal emès per l'alcalde de L'Esquirol on s'hi fa saber que degut a l’actual situació d’elevat risc d’incendi per les elevades temperatures derivades de l’onada de calor, i amb l’objecte de prevenir possibles accidents, queda totalment prohibida l’encesa de fogueres, ja sigui en espais públics o privats, en tot el terme municipal fins a nou avís.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement i compliment.

Consells i mesures de seguretat davant la revetlla de Sant Joan

Amb l’estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l’increment de l’ús de material pirotècnic i l’encesa de fogueres.

Els consells de protecció civil volen ajudar a minimitzar els riscos que comporta l’ús d’aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

La manipulació inadequada de coets, petards i altres articles pirotècnics pot causar lesions, de vegades molt greus. A Catalunya, més de la meitat de les lesions greus que es produeixen a conseqüència de la manipulació d’artefactes pirotècnics afecten els infants i els adolescents. Per prevenir-les, cal que utilitzeu la pirotècnia seguint els consells de seguretat.

Si compreu productes pirotècnics, feu-ho només als establiments autoritzats i seguiu les normes de seguretat del fabricant.

Assegureu-vos que els infants utilitzin només productes pirotècnics apropiats per a la seva edat i sempre sota la supervisió d’un adult.

No us guardeu petards a les butxaques. Eviteu llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses i en aglomeracions de persones.

No feu fogueres sense l’autorització corresponent. Les fogueres han d’estar a més de 15 metres de les façanes i els cotxes i mai sota les línies elèctriques.

Eviteu fer fogueres en zones amb vegetació seca o arbrat. No hi tireu papers ni teixits, el vent els enlairaria i els podria portar lluny. Eviteu cremar pneumàtics i plàstics per evitar la contaminació.

Les fogueres han de permetre el pas dels vehicles d’emergència.

Consulteu els consells de seguretat sobre revetlles que difonen els departaments de Salut i d’Interior de la Generalitat.

Podeu descarregar-vos el BAN clicant damunt l'arxiu PDF d'aquí sota

Adjunt noticia: PDF icon Download ban_prohibicio_fogueres_sant_joan.pdf (136.95 KB)