ES PRESENTA EL COLLSACABRA VIU'23 AMB UNA EDICIÓ PER VERTEBRAR I REIVINDICAR EL TERRITORI QUE COMBINA LES NOVETATS AMB LES ACTIVITATS CLÀSSIQUES QUE L'HAN CONSOLIDAT

La 6ª edició comptarà amb un programa ampli a cadascun dels pobles del Collsacabra i en destaquen les visites teatralitzades a Rupit, la presentació del curtmetratge "París 70" de Dani Feixas i de la comunitat energética Collsacabra Verd, i el Festival Jazz L'Esquirol.

Un any més, els imponents cingles de Tavertet han acollit la presentació del Collsacabra Viu. Els alcaldes de Tavertet, Albert Prado, de Rupit i Pruit, Albert Marcé, i de l'Esquirol, Àlex Montanyà, acompanyats de regidors i regidores han presentat aquesta iniciativa anual i mancomunada que durant el mes d'octubre omple el territori d'activitats culturals, esportives, gastronòmiques i musicals, pensades per gaudir de l'entorn i fer valdre el paisatge, la gent, el patrimoni i la història del Collsacabra.

Han estat convidats a la presentació Ignasi Camps, del restaurant Ca l'Ignasi, a Cantonigròs, un dels representants de la gastronomia collsacabrenca, i en Sergi Miarons, jove gestor del Bar la Cope, a l'Esquirol, i promotor del Festival Jazz L'Esquirol.

Tots els presents han destacat que la tardor és una de les millores èpoques de l'any per gaudir de les activitats i visitar el Collsacabra i han remarcat la necessitat de fer-ho amb respecte cap a l'entorn i cap a les persones que hi habiten. Tant els representants polítics com l'Ignasi Camps i Sergi Miarons s'han felicitat perquè aquesta iniciativa vingui acompanyada de la mà de les persones del territori, els seus col·lectius i ajuntaments que fan possible preservar i vertebrar la identitat d'un territori digne d'admirar.

Enguany, en l'àmbit gastronòmic, Jordi Coromina de l'Horta de Tavertet i veí de Sant Martí Sescorts, oferirà un taller de cuina de tardor. La màgia serà present amb dos espectacles, i sense ser màgia, hi haurà la possibilitat de viatjar al món rural del passat amb la visita teatralitzada al Mas Torrent de Pruit o a la ferreria de Rupit, i amb presentació del treball “Les Fonts de l’Esquirol” realitzat per un grup de veïns del mateix Esquirol.

La programació musical comptarà amb l'esquirolenc Pep López que actuarà en el marc de la XXVI Fira del Bolet de Cantonigròs, amb l'espectacle familiar 'Folkids'. A l'Esquirol, el Festival de Jazz l'Esquirol 2023 acollirà l'actuació de La Vella Dixieland, entre d'altres. A Tavertet hi haurà el Cor d'Homes d'Osona que omplirà amb les seves veus l'Església de Sant Cristòfol. Sergi Miarons destacava la importància de la combinació de primeres figures musicals locals i foranes en la programació del Festival de Jazz.

Entre els clàssics que ja formen part de la programació del Collsacabra Viu hi trobarem la Cursa BTT de Rupit i Pruit, la tirolina gegant a la cinglera de Tavertet, l'entrega de premis del Concurs Fotogràfic Internacional del Collsacabra, o una nova edició de la Fira del Bolet de Cantonigròs.

Ignasi Camps concluía que “portem el paisatge a la taula” i assenyalava la importància de teixir aquest conjunt de propostes al Collsacabra donant valor per exemple a la 26a edició de la Fira del Bolet a Cantonigròs que ofereix una àmplia mostra de productes i cuina local dins un entorn immillorable. Igansi Camps també recalcava que s'ha de ser honest i que la climatologia d'enguany no apunta a una bona temporada de bolets, per tant…potser no n'hi ha tants com en altres anys.

Descarrega el programa

Podeu consultar la programació detallada en aquest enllaç i a les webs municipals dels ajuntaments de Tavertet, Rupit i Pruit i L’Esquirol.

www.collsacabra.cat

www.tavertet.cat

www.rupitipruit.cat

www.lesquirol.cat

 

Adjunt noticia: PDF icon Download programa_cviu_2023.pdf (2.02 MB)