El municipi amb Ucraïna

El municipi de l'Esquirol (l'Esquirol, Cantonigròs, Sant Martí Sescorts i Sant Julià de Cabrera) va convocar una concentració en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès, i se suma a la campanya comarcal "Osona amb UCRAÏNA" impulsada per l'entitat "Osona amb els nens".

El passat dimarts, 1 de març, com a la resta de consistoris del país, va tenir lloc una concentració sota l'Ajuntament a les 7 de la tarda. Es va fer la lectura d'un manifest a favor de la pau on es condemna els atacs russos i es dóna suport a la comunitat ucraïnesa. En el Ple Ordinari del dilluns 7 de març es va aprovar el manifest i una moció en el mateix sentit de suport al poble d'Ucraïna i per a la fi de la guerra.

La campanya "Osona amb Ucraïna" pretén aglutinar diverses iniciatives de solidaritat que han sorgit a la comarca i fer saber a la població les necessitats reals que comportarà l'acollida de famílies que fugen de la guerra. Aquests objectius són: d'una banda, la creació d'una borsa d'habitatges solidària per acollir els refugiats i, de l'altre, la recollida d'aportacions econòmiques per poder finançar l'estada i les necessitats bàsiques d'aquestes famílies.

Com col·laborar?

En l'acollida de les famílies ucraïneses a Osona:

  • Per oferir habitatges disponibles, cal emplenar el següent formulari: https://forms.office.com/r/2RB4qS3DPK
  • Per col·laborar econòmicament i ajudar a finançar l'estada i la manutenció de famílies ucraïneses es pot fer un ingrés econòmic a l'entitat Osona amb els Nens: ES61 0081 0154 3100 0158 8868

En el suport humanitari a Ucraïna:

  • Altres vies de col·laboració amb Creu Roja i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament: https://www.ccosona.cat/osonaambucraina
  • El Servei d'Acollida i Integració del Consell Comarcal d'Osona compta amb una àmplia experiència en els processos d'acollida de persones nouvingudes. Per això, juntament amb altres ajuntaments i administracions osonenques, s'han posat a disposició de l'entitat 'Osona amb els nens' per oferir el suport tècnic i administratiu necessari per coordinar l'emergència de les arribades.

La campanya compta amb el suport de Creu Roja Osona que, com a entitat experta en temes a Osona, ofereix suport a les famílies que arribin amb el tràmit de sol·licitud de protecció internacional. I també es compta amb el suport del servei de Salut Mental del Consorci Hospitalari de Vic per tal d'oferir sessions grupals o individuals d'acompanyament a les famílies en funció de les seves necessitats.

El consistori s'ha adherit a la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d'alcaldes i alcaldesses per la Pau de Catalunya amb relació al conflicte a Ucraïna. En aquest sentit, es fa un prec a favor del diàleg per tal de desescalar el conflicte i desmilitaritzar la zona. Alhora, s'apel·la a la comunitat internacional, en especial a l'Unió Europea, perquè faci de mediadora per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia.