Eines digitals pel desenvolupament del Collsacabra. Treball, talent i tecnologia

Participants a la formació en màrqueting digital

La Diputació de Barcelona ha engegat un programa amb el títol “Treball, Talent i Tecnologia”, l’objectiu del qual és: “promoure el treball digne, la millora competencial del talent local, el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. Impulsar la tecnolgia i l’acompanyament a la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari”.
En aquest marc els Ajuntament del Collsacabra (Rupit i Pruit, Tavertet i l’Esquirol) han promogut una sèrie d’actuacions que s’han concretat en:
• un estudi del grau de digitalització del sector turístic del Collsacabra. En aquest han participat 18 empreses d’allotjament, 18 empreses de restauració, 13 de comerç, 5 productors i 2 empreses d’activitats d’oci i de lleure. Les conclusions d’aquest son que hi ha un important percentatge d’empreses molt petites que encara treballen molt al marge de la tecnologia i la digitalització, ara bé molt conscients que son eines necessàries per estar presents en el mercat, i per aquest motiu cal formació i informació .
• dues sessions formatives, la primera el passat dilluns dia 21 març a Rupit, a la qual van participar una desena d’empreses del territori; la segona va tenir lloc a l’Esquirol el dilluns 28 de març, amb una dinàmica en format taller participatiu, va ser una experiència enriquidora i amb la qual es va experimentar la necessitat de col·laboració entre les empreses locals per creació de productes i experiències d’una forma conjunta.

Properament les empreses que han participat en la formació, tindran l’oportunitat de poder tenir un assessorament personalitzat i adequat a la seva realitat,  amb la finalitat de trobar solucions a les seves necessitats.
Així mateix s’està planificant una formació per la ciutadania, per així formar persones que puguin integrar-se en les empreses turísitiques del territori. Una altre objectiu d’aquesta formació es crear noves oportunitats de treball a partir de les noves tecnologies.