Dia històric amb l'inici de curs 2023-2024 al nou Institut Escola El Cabrerès de l'Esquirol

Aquest dimecres 6 de setembre de 2023, 187 alumnes dels pobles de l'Esquirol, Cantonigròs, Sant Martí Sescorts, Tavertet i Rupit i Pruit han incitat el curs escolar 2023-2024 al nou Institut Escola El Cabrerès. Dinou (19) dels quals, alumnes de 1r d'ESO (Educació Secundària Obligatòria).


Els pobles del Cabrerès fem costat a l'educació, encetant una nova etapa, convertint el centre escolar de l'Esquirol en un institut escola. Tota la comunitat educativa ha celebrat la benvinguda d'aquest curs escolar de forma especial. Enguany, la temàtica del curs a l'Institut Escola El Cabrerès girarà entorn dels esports, de manera que s'ha fet un treball col·laboratiu amb tota la comunitat i s'ha realitzat avui divendres 8 de setembre, un acte inaugural amb l'encesa d'una flama al cim de Cabrera.

Acte inaugural

L'arrencada a les 7 del matí ha estat des de Sant Julià de Cabrera, on mares, pares, mestres i professorat han pujat a Cabrera per encendre la flama que ha anat passant per totes les mans de l'alumnat, cicle infantil (P3, P4, P5), cicle inicial (1r, 2n), cicle mitjà (3r, 4t), cicle superior (5è, 6è) i 1r d'ESO al llarg del recorregut que ha passat per Cantonigròs, Dolmen de Puigsespedres, carrer del Pont i carrer Major de l'Esquirol, fins al pati del centre del nou Institut Escola El Cabrerès. Els alumnes han portat orgullosos la flama al quinqué fins a l'Esquirol on membres de l'AFA, l'Ajuntament, tot el professorat i familiars els han rebut. Un cop encès el peveter tots els alumnes hi han dipositat els seus desitjos escrits que un per un han anat cremant amb el foc de la flama encesa dalt de Cabrera.

El centre escolar de l'Esquirol va acollir el curs 2022-23, 163 alumnes de 117 famílies dels pobles del Cabrerès i aquest curs 2023-24 el nou centre Institut Escola el Cabrerès n'acull 187 (19 alumnes de mitjana per aula). El curs passat el centre comptava amb 17 docents i aquest curs 23-24 augmenta fins a 21.

Com és habitual, durant el període no escolar de l'estiu, l'Ajuntament fa millores al centre escolar (manteniment de mobiliari, nous tancaments per millorar l'eficiència energètica de l'edifici, pintar aules, renovar il·luminació, etc.) i aquest estiu amb motiu de la incorporació dels alumnes de 1r d'ESO al centre, s'ha habilitat una aula-laboratori amb totes les necessitats formatives i educatives que es requereixen per tots ells i elles.

També s'ha iniciat el curs a l'Escola Bressol l'Esquirol amb 24 infants i 4 educadores que es cuidaran del seu aprenentatge.