DEU ANYS DE VOLUNTARIAT JOVE!

Durant el mes de juliol es va portar a terme la 10a edició del Voluntariat Jove. Un camp de treball d'aprenentatge que s'organitza a través de les regidories de joventut, benestar social, medi ambient i obres i serveis de l'Ajuntament, i pretén que els joves del municipi de 12 a 18 anys que hi participen duguin a terme unes tasques d'iniciativa i sensibilització en l'àmbit social i mediambiental que reverteixen positivament en l'entorn del municipi i la seva comunitat. El respecte, l'empatia i la cooperació són valors bàsics que formen part de la quotidianitat del projecte.

Cal destacar aquest any la participació dels joves al f'ESTIUEJA't organitzat per la Osona Jove del Consell Comarcal d'Osona va tenir lloc a Sant Quirze de Besora el dia 20 juliol. També van participar en el Taller teatralitzat "Dones que transformen", que posa en escena els diferents rangs socials duts a terme per la Cooperativa Nus i finançat per la Diputació de Barcelona.

Enguany, el treball mediambiental que han dut a terme els participants ha estat el sanejament de l'entorn i millora de la Font de l'Escudella. L'acció social ha estat donar suport a les educadores de l'Escola Bressol al llarg de les estones de joc, portant a terme diferents activitats. En la sempre esperada visita a la Residència de la Santa Creu de l'Esquirol, els joves han bescanviat experiències vitals, s'hi ha fet activitats com jocs, pintura, dansa, etc. Finalment, s'han creat també diferents materials manipulables per tal que els més grans els puguin gaudir. Els joves participants també han estat acompanyats pels monitors a visitar un restaurant del municipi on els han revelat els secrets de la bona cuina i com s'organitza un espai de restauració.

El resultat obtingut en les diferents edicions ha estat especialment satisfactori i és per això que des del consistori es dona continuïtat al projecte que reforça el lligam dels nostres joves amb l'entorn i les persones més grans i més petites del municipi. Als participants que finalitzen el projecte se'ls obsequia amb una activitat a un parc aquàtic.

Moltes gràcies a tots els participants!