Desplegament d’informadors ambientals al Collsacabra durant la Setmana Santa

Es preveu per aquesta Setmana Santa i, especialment els dies 7,8 i 9 d’abril, molta afluència de visitants al Collsacabra.

La voluntat dels pobles de Rupit i Pruit, Tavertet, l'Esquirol i Cantonigròs és vetllar perquè la mobilitat dels vehicles i dels visitants sigui l'adequada, i és per això que de nou, tal com es va fer els anys 2021 i el 2022 amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, aquests municipis resolen desplegar prop de les principals vies d'accés a L'Esquirol, Cantonigròs, Rupit i Pruit i Tavertet, la C-153 i a la BV-5207, informadors ambientals per fer l'acompanyament del visitant al territori, donar suport al Servei Català de Trànsit, i també minimitzar la congestió als punts conflictius habituals de Tavertet, Rupit i Cantonigròs, en els seus carrers, aparcaments, restaurants i espais naturals (La Foradada, el Morro de l'Abella, Santuari de Cabrera i el Salt de Sallent).

Aquest desplegament d'informadors, com ja és acostumat, compta amb el suport de les patrulles de trànsit dels Mossos d'Esquadra.

La funció bàsica dels informadors ambientals, que es situaran a prop de la carretera en un espai ampli que no dificulti el pas del trànsit, és informar sobre els dubtes dels visitants a l'hora d'escollir l'espai o el poble a visitar durant la seva estada al Collsacabra, en cap cas aturaran el trànsit. Aquest desplegament s'acompanyarà d'una pantalla Led amb missatges breus que es col·locarà d'acord amb la normativa del Servei Català de Trànsit.